ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: USKORO PODELA SREDSTAVA ZA DEZINFEKCIJU DVORIŠTA

Štab za vanredne situacije obaveštava građane na teritoriji grada Smedereva da će JKP „Vodovod“ u saradnji sa predsednicima mesnih zajednica i šefovima mesnih kancelarija distribuirati dezinfikaciono sredstvo za dezinfekciju dvorišta. To je, kako je saopšteno, odlučeno na sastanku stručno operativnog tima.

-Do sada je izvršena dezinfekcija 250 ulaza zgrada, izvršila se dezinfekcija vrata, podova, lifta, stepeništa ka podrumu i stepeništa ka prvom spratu. Takođe je izvršena dezinfekcija pojedinih autobuskih stajališta. Ostalo je još 120 zgrada za dezinfekciju i od ponedeljka će se vršiti redovno dezinfikovanje. Direktor JKP „Vodovoda“, Srđan Stojković je naglasio da može da dostigne proizvodnju natrijum-hlorida do 1 kg i da može dostavljati građanima preko mesnih zajednica – navedeno je na sajtu grada za praćenje situacije sa korona virusom.

Prema izveštaju, pranje ulica se obavlja redovno.

Na sastanku stručno-operativnog tima Štaba za vanredne situacije naloženo je lokalnoj samoupravi da kupi 20 pumpi za potrebe dezinfekcije grada, kao i da kupi određeni broh odela za dezinfekciju. Takođe, naloženo je da se dezinfikuju celi hodnici zgrada. JKP „Vodovodu“ naloženo je da dostigne proizvodnju natrijum-hlorida do 1 kilograma, a da time ne ugrozi proizvodnju pijaće vode, za šta će grad obezbediti 5 tona soli.

 SDN

 

Comments are closed.