ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: УСКОРО ПОДЕЛА СРЕДСТАВА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈУ ДВОРИШТА

Штаб за ванредне ситуације обавештава грађане на територији града Смедерева да ће ЈКП „Водовод“ у сарадњи са председницима месних заједница и шефовима месних канцеларија дистрибуирати дезинфикационо средство за дезинфекцију дворишта. То је, како је саопштено, одлучено на састанку стручно оперативног тима.

-До сада је извршена дезинфекција 250 улаза зграда, извршила се дезинфекција врата, подова, лифта, степеништа ка подруму и степеништа ка првом спрату. Такође је извршена дезинфекција појединих аутобуских стајалишта. Остало је још 120 зграда за дезинфекцију и од понедељка ће се вршити редовно дезинфиковање. Директор ЈКП „Водовода“, Срђан Стојковић је нагласио да може да достигне производњу натријум-хлорида до 1 кг и да може достављати грађанима преко месних заједница – наведено је на сајту града за праћење ситуације са корона вирусом.

Према извештају, прање улица се обавља редовно.

На састанку стручно-оперативног тима Штаба за ванредне ситуације наложено је локалној самоуправи да купи 20 пумпи за потребе дезинфекције града, као и да купи одређени брох одела за дезинфекцију. Такође, наложено је да се дезинфикују цели ходници зграда. ЈКП „Водоводу“ наложено је да достигне производњу натријум-хлорида до 1 килограма, а да тиме не угрози производњу пијаће воде, за шта ће град обезбедити 5 тона соли.

 СДН

 

Comments are closed.