НАРЕДБА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: ЗАБРАНА РАДА ПИЈАЦА, ТРЖНИХ ЦЕНТАРА, КАФИЋА, БУТИКА, САЛОНА…

Штаб за ванредне ситуације је на основу Одлуке о проглашењу ванредног стања на територији  Републике Србије и Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама Градски штаб за ванредне ситуације града Смедерева, на својој 129. телефонској седници, одржаној 21. марта 2020. године, донео наредбу којом се У ПОТПУНОСТИ забрањује рад: пијачне продаје, тржних центара, бутика,  рад свих угоститељских објеката на територији града Смедерева ( кафића, ресторана, барова, кафана, ћевабџиница, пицерија, посластичарница), објеката за забаву и игру ( играонице), објеката за игре на срећу ( кладионице и сл.) као и козметичким и фризерским салонима.

Изузето, угоститељски објекти који се баве припремом и доставом хране на кућну адресу, могу обављати наведену угоститељску услугу уз поштовање мера заштите и препорука  Владе Републике Србије.

Пекаре, апотеке и  малопродајни трговински објекти могу радити уз поштовање донетех Одлука града Смедерева  које се односе на ограничење радног времена и одлука Владе Републике Србије.

Како нам је појашњено у градском штабу за ванредне ситуације, наредба, у скалду са свим одлукама и мерама државе Србије, на снагу ступа од сутра.

Ј.В.