РЕЖИМ РАДА ТРГОВИНСКИХ МАЛОПРОДАЈНИХ ОБЈЕКАТА

Штаб за ванредне ситуације утврдио је одлуком ограничавање радног времена са потрошачима у малопродајним објектима на територији града Смедерева.

-На основу Одлуке о проглашењу ванредног стања на територији  Републике Србије и Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама, Градски штаб за ванредне ситуације града Смедерева, на својој 128. телефонској седници, одржаној 20. марта 2020. године, доноси одлуку која се односи на ограничавање радног времена са потрошачима у малопродајним објектима током трајања ванредног стања које се може вршити по следећем принципу:

  • Понедељак – субота од 07.00  до 18.00 часова
  • Недељом од 08.00 до 18.00 часова
  • Недељом од 04.00 до 07.00 часова искључиво за грађане старије од 65 година.
  • Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.

Трговац може, у складу са наведеном препоруком да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима.

Такође, број потрошача у малопродајним објектима може бити један потрошач на четири квадратна метра уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености, а у складу са Закључком Владе Број: 53-2581/2020 од 17. марта 2020. године.

У складу са препорукама надлежних епидемиолога и зрдавствених радника, није потребно да здраве особе носе заштитне маске и хигијенске рукавице, те с тим у вези није у надлежности локалне самоуправе да такве обавезе трговцима прописују – наведено је у одлуци градског Штаба за ванредне ситуације.

СДН

 

 

Comments are closed.