СТРЕЉАШТВО: СМЕДЕРЕВЦИ БЕЗ МЕДАЉА НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

Мешовити тим Стрељачке дружине „Смедерево“ у дисциплини ваздушна пушка, Вељко Илић и Наталија Тасић, освојио је четврто место на сениорском Првенству Србије у А програму, које је одржано протеклог викенда у Спортској хали „Бреза“ у Горњем Милановцу. Млади тим „Смедерева“, који наступа заједно од 2018. године од кад је ова дисциплина уврштена у програм такмичења Стрељачког савеза Србије, а први пут по новим правилима, у првом делу квалификација у којима сваки члан тима гађа 30 дијабола, по укупном резултату заузео је четврто место са 613,8 кругова и пласирао се у други део квалификација где 8 најбољих парова из првог дела наставља такмичење. Укупно је наступило 11 мешовитих парова. У другом делу квалификација гађа се 20 дијабола. Наш тим је поново био четврти са 408,9 кругова и пласирао се у меч за бронзану медаљу, у коме се четврти састаје са трећепласираним. Трећи је био први тим СД „Нови Сад 1790“ који је предводила Сања Вукашиновић, најбоља сениорка Србије у 2019. години, у пару са Ђорђем Јањићем. У мечу за бронзу сваки члан тима опаљује по једну дијаболу. Погодци оба члана тима се сабирају, а онај тим који има већи збир добија 2 поена. Уколико је резултат изједначен оба тима добијају по један поен. Победник меча је онај тим који први освоји 16 поена. Микс тим „Нови Сад 1790“ победио је „Смедерево“ резултатом 16:8. Вељко Илић и Наталија Тасић, до сада су као мешовити тим освојили друго место на Првенству Србије 2018, а треће 2019. године у конкуренцији јуниора. На Wалтхер Yоутх Цуп-у 2018. су победили, а прошле године били трећи.
У мечу за златну медаљу састали су се први и други тим Стрељачког клуба „Чика Мата“ из Крагујевца. Први тим Теодора Вукојевић/Милутин Стефановић победио је други тим Милица Ристић/Стеван Јовановић са 17:13.
На сениорском државном првенству наступио је још и Душан Бојић, који је ваздушним пиштољем, са 552 круга, заузео девето место и остао без финала у коме се за медаље борило 8 најбољих из квалификација у којима је наступило 38 сениора.
Иако није било медаља задовољни смо резултатима наших стрелаца на сениорском државном првенству, од којих се двоје још увек такмиче у категорији млађих јуниора, Наталија Тасић и Душан Бојић, док је Вељко Илић јуниор.
Стрелци „Смедерева“, кадети и млађи јуниори, у недељу 15. марта наступиће на трећем колу купа Србије у Б програму, које ће се одржати у Београду. После тога, стрељачки караван се сели у наш град, где ће се најпре одржати Првенство Србије у Б програму 21/22. марта а затим и Финале Купа Србије 28/29. марта. Пре тих такмичења, на стрелишту у Спортској хали Смедерево, у петак 13. марта, одржаће се четврто коло 12. Смедеревске лиге у стрељаштву у сениорским категоријама.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.