ТРИ МЕДАЉЕ ЗА ЏУДО КЛУБ „МЛАДОСТ ЦАРИНА“

Такмичари џудо клуба „Младост Царина“ освојили су три медаље међународном такмичењу „Младост Европе“ недавно одржаном у Нишу.

-Такмичење је одржано у организацији џудо клуба „Шогун“ из Ниша, а учествовало је око 350 такмичара из Грчке, Македоније, Бугарске, Румуније и Србије. У конкуренцији млађих полетарки до 38 килограма Софија Костић, након две победе у финалу, губи и узима сребрну медаљу. У конкуренцији старијих полетарки преко 43 килограма Николина Ивановић, након четири феноменалне победе се пење на највише постоље, освојивши златну медаљу. Милица Радојевић у старијим пиониркама до 44 килограма након две борбе заузима другу позицију и добија сребро. Њихови клубски другари Сртахиња Костић, Огњен Костић, Огњен Танчић и Маја Живић и поред великог залагања нису успели да се домогну неког од одличја. За наш клуб ово је био први турнир за млађе категорије ове године тако да смо задовољни постигнутим резултатима – наводе у клубу.

Најављују да их наредни испит за исте категорије очекује у Београду 15. марта, а дан раније у истом месту  такмичарка Кристина Марковић представљаће Смедерево на јуниорском првенству Србије, на којем је учешће изборила на квалификљацијама одржаним у Великом Градишту освојивши златну медаљу.
Ј.В.
фото: џудо клуб „Младост Царина“
 

Comments are closed.