СТРЕЉАШТВО: ОСАМ ОДЛИЧЈА НА ПРВЕНСТВУ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

Најуспешнији клуб на регионалном првенству Централне Србије у Б програму, одржаном на ваздушном стрелишту у Спортском центру „Чаир“ у Нишу, била је  Стрељачка дружина „Смедерево“ са освојених 8 одличја: 6 појединачних медаља и 2 екипне титуле, саопштавају из ове спортске организације.
Златне медаље су освојили ваздушним пиштољем Душан Бојић, у млађејуниорској категорији и Анђела Радојичић, у категорији кадеткиња ваздушном пушком. Сребрну медаљу ваздушном пушком освојио је Лазар Суботић у категорији кадета, док је у категорији млађих јуниора освојио бронзану, као и Анђела Радојичић. Лука Миливојевић је такође, освојио бронзу за млађе јуниоре ваздушним пиштољем. Ваздушном пушком екипа кадеткиња СД „Смедерево“ је првак Централне Србије, док су у категорији млађих јуниорки вицешампионке.
Појединачно су освојене две златне, једна сребрна и три бронзане медаље.
-Најуспешнија је била Анђела Радојичић са освојене две медаље ваздушном пушком. У категорији кадеткиња освојила је титулу првакиње Централне Србије, а за млађе јуниорке била је трећа. У истој дисциплини две медаље је освојио и Лазар Суботић. У категорији кадета био је други, а за млађе јуниоре трећи. Првак Централне Србије је и Душан Бојић у дисциплини ваздушни пиштољ у категорији млађих јуниора. Истим оружјем и истој категорији Лука Миливојевић је освојио бронзану медаљу – наводе у клубу.
Првакиње Централне Србије у категорији кадеткиња ваздушном пушком су Анђела Радојичић, Ивона Бојић и Наталија Јовановић, а вицешампионке у категорији млађих јуниорки су Анђела Радојичић, Наталија Тасић и Ивона Бојић.
На регионалном првенству учествовали су још и кадети у дисциплини ваздушна пушка Лазар Поповић и Никола Манојловић, као и Катарина Миловановић у дисциплини ваздушни пиштољ млађе јуниорке.
Првенство Централне Србије је било квалификационо, а сви наши стрелци испунили су потребне услове за наступ на државном, које ће се одржати на нашем стрелишту у Смедереву, 21/22. марта. Пре овог такмичења стрелци „Смедерева“ учествоваће и на Првенству Србије за сениоре, које ће се одржати у Горњем Милановцу наредног викенда, а викенд после тога је резервисан за треће коло купа Србије у Б програму, које ће се одржати у Београду, док ће се најбољи окупити у Смедереву, на финалном такмичењу крајем марта.
Четврто коло Смедеревске лиге у стрељаштву серијском ваздушном пушком одржаће се 13. марта на нашем стрелишту.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.