МУЗЕЈ: „ЗЕМЉА НИЈЕ МОЈ ДОМ“

У смедеревском музеју ће у среду, 4. марта у 19 часова, свечано бити отворена изложба ликовног уметника Ненада Марића, који се, поред сликарства, бави и кантауторским радом под псеудонимом Краљ Чачка.

Ненад Марић је рођен у Чачку 1979. године. Дипломирао је сликарство 2006. године на Факултету ликовних уметности у Београду. Од 2006. године имао је неколико самосталних изложби у Београду, Батајници, Чачку и Вршцу, а на њима је излагао своје цртеже и аквареле. Као аутор, излагао је и на колективним изложбама у Србији и на Међународној изложби акварела ,,Fabriano Aquarelle“ у Фабријану у Италији 2017. године.

Од 2001. године се бави кантауторским радом а од 2004. године се у јавности појављује под псеудонимом Краљ Чачка. Крајем 2016. године у оквиру издавачке куће Лом објавио је збирку поезије „На маргини“, у којој су се нашле песме, цртежи и музика, а затим и дебитантски  албум „Земља Снова“, као заједничко издање Одличног Хрчка и Поп Депресије. Крајем 2018. године објавио је свој други албум „Спусти светлост на пут“.  Живи и ради у Београду.

Радови овог уметника биће изложени у смедеревском Музеју до 26. марта.

Ј.В.

 

Comments are closed.