СТРЕЉАШТВО: АНЂЕЛИ РАДОЈИЧИЋ ДВЕ СРЕБРНЕ МЕДАЉЕ

Анђела Радојичић је освојила две сребрне медаље на другом колу Купа Србије. Са 396 кругова, у дисциплини ваздушна пушка, била је друга и у категорији кадеткиња и у конкуренцији млађих јуниорки. Лазар Суботић, у истој дисциплини, био је четврти у категорији кадета са 576 кругова, колико је имао и трећи, али је наш стрелац због слабије последње серије ипак, остао без медаље, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.

На другом колу Купа Стрељачког савеза Србије у Б развојном програму, за стрелце до 18 година, које је одржано јуче у Нишу, медаљама се окитила Анђела Радојичић, у дисциплини стандардна ваздушна пушка. Са 396 кругова Радојичићева је освојила сребрне медаље и у категорији кадеткиња и млађих јуниорки. Са кругом више од наше стрелкиње, у обе категорије, победила је Ања Кнежевић из Стрељачког клуба „Нови Београд Ушће“. Бронзану медаљу у категорији кадеткиња, са 391 кругом, освојила је Љиљана Цветковић из СК „Ниш 1881“, док је у категорији млађих јуниорки треће место припало Милици Ристић из СК „Чика Мата“ из Крагујевца, која је имала исти резултат као наша такмичарка, али слабију последњу серију. Друга представница „Смедерева“ у истој дисциплини Ивона Бојић, са 376 кругова, била је 15. у категорији кадеткиња. Такмичиле су се 33 кадеткиње, а у обједињеној категорији са млађим јуниоркама 46.
Мало спортске среће недостајало је Лазару Суботићу да се истим оружјем у категорији кадета окити медаљом. Суботић је имао 576 кругова, колико и трећепласирани Димитрије Стефановић из СК „Кикинда“, али и бољу последњу серију од нашег стрелца, па му је зато и припала медаља. Друго место заузео је Урош Алексић из „Чика Мате“ са 580 кругова, а златну медаљу освојио је Алекса Ракоњац из Стрељачке дружине „Панчево 1813“ са 589 кругова. Такмичило се 17 кадета.
Стандардним ваздушним пиштољем у категорији кадета наш Лука Миливојевић са 508 кругова пласирао се на 14. место. Такмичило се 30 кадета.
Четворо наших стрелаца су у првом колу освојили бодове за Финале купа Србије: Душан Бојић у категорији млађих јуниора ваздушним пиштољем и Наталија Тасић у категорији млађих јуниорки ваздушном пушком, Лука Миливојевић и Петар Костић и у категоријама кадета и млађих јуниора, а сада су им се придружили и Анђела Радојичић (кадеткиње и млађе јуниорке) и Лазар Суботић (кадети).
Треће коло купа одржаће се половином марту у Београду, док ће се најбољи окупити у Смедереву, на финалном такмичењу крајем марта.
Пре ових наступа младе смедеревске стрелце очекује наступ и на Првенству Централне Србије у Б програму, у недељу 1. марта, на ваздушном стрелишту Спортског центра „Чаир“ у Нишу, док ће се државно првенство одржати на нашем стрелишту у Смедереву, 21/22. марта.

СДН

фото: Стрељачка дружина СД

 

Comments are closed.