СТРЕЉАШТВО: ЈЕДНО ДРУГО И ДВА ТРЕЋА МЕСТА НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ У НИШУ

На државном првенству за јуниоре СД „Смедерево“ освојила је друго место у дисциплини ваздушни пиштољ и треће место у дисциплини ваздушна пушка. Наш микс тим пиштољем Душан Бојић и Катарина Миловановић, такође је био трећи, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.

Стрелци „Смедерева“ остварили су велики успех на протеклом јуниорском Првенству Србије, које је одржано за викенд, на ваздушном стрелишту у Спортском центру „Чаир“ у Нишу. Јуниори у дисциплини ваздушна пушка освојили су треће место екипно са 1.819,1 круг. У екипи су били Вељко Илић, Немања Адамовић и Лазар Белић. Прваци Србије су из Стрељачког клуба „Чика Мата“ из Крагујевца са 1.839,6 кругова, а вицешампиони из СК „Нови Београд Ушће“ са 1.838,7 кругова. Појединачно од смедеревских јуниора Илић се пласирао у финале, у коме се за медаље бори 8 најбољих из квалификација. У квалификацијама је био трећи са 618,5 кругова, а финале је завршио као седми. Близу финала био је Адамовић. Са 607,5 кругова био је дванаести. У финале се улазило са 609,9 кругова. Бељић је био 21. са 593,1 круг. Наступила су 32 јуниора и 5 екипа.
Јуниорке „Смедерева“ у истој дисциплини заузеле су седмо место са 1.821,1 круг. Екипу са чиниле Наталија Тасић, Анђела Радојичић и Наталија Јовановић. Тасићева као и прошле недеље није имала среће, па јој је пласман у финале опет измакао. Али, овога пута и Радојичићевој. Тасић је била девета са 618 кругова, а Радојичић десета са 617,8 кругова. У финале се улазило са 619,5 кругова. Јовановићева је била 45. са 585,3 круга. Појединачно су учествовале 53 јуниорке и 11 екипа.
Истог дана наступали су и Душан Бојић и Катарина Миловановић у микс тиму ваздушним пиштољем и освојили су бронзану медаљу. Такмичење у микс тимовима је одржано по новим правилима, по којима ће се ова дисциплина одржати и на предстојећим Олимпијским играма у Токију. Наш пар је први део квалификација од 30 дијабола завршио на четвртом месту са 518 кругова и пласирао се у други део квалификација у коме наступа осам најбољих тимова из претходних квалификација, У другом делу се гађа 20 дијабола. Тимови који освоје прво и друго место пласирају се у меч за злато, а тимови који заузму треће и четврто место у меч за бронзу. Тим „Смедерева“ је и након другог дела освојио четврто место са 353 круга и добио прилику да се бори за бронзану медаљу против тима „Сава-Месарци“, који је био трећи. У мечевима за медаље гађа се по један хитац, сабирају резултати оба члана тима, бољи добија 2 поена, а ако је резултат изједначен сваки тим добије по поен. Победник је онај тим који први сакупи најмање 16 поена. Тим „Смедерева“ је у врло неизвесном мечу победио тим „Сава-Месарци“ са 16:14. У мечу за злато тим „Нови Сад 1790“ је са истим резултатом победио тим „Бор 030“. Такмичило се 6 тимова.
Други такмичарски дан био је резервисан за појединачна и екипна надметања у дисциплини ваздушним пиштољем и миксу пушком. Јуниори „Смедерева“ су дошли до екипне вицешампионске титуле са 1.551 кругом. У екипи су били Душан Бојић, Петар Костић и Лука Миливојевић. Екипну титулу освојио је СК „Алекса Дејовић“ из Ужица са 1.581 кругом, а треће место Клуб стрељачких спортова „Полицајац“ из Београда са 1.548 кругова. Бојић се са 534 круга као осми пласирао у финале које је завршио на петом месту. Костић је забележио свој лични рекорд од 530 кругова и такмичење завршио на одличном десетом месту. Миливојевић је са 487 кругова је био 26. Појединачно се такмичило 28 јуниора, а екипно 6 клубова.
У такмичењу микс тимова ваздушном пушком Вељко Илић и Наталија Тасић су такмичење завршили у другом делу квалификација на шестом месту. Такмичило се 9 тимова.
На смедеревском стрелишту у петак ће се одржати треће коло 12. Смедеревске лиге у стрељаштву серијском ваздушном пушком.
Следеће такмичење за стрелце „Смедерева“ из календара Стрељачког савеза Србије је у недељу, 23. фебруара, поново у Нишу, где ће одржати друго коло Купа Стрељачког Савеза Србије у Б програму ваздушним оружјем за пионире/пионирке, кадете/кадеткиње, млађе јуниоре/јуниорке.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.