STRELJAŠTVO: ILIĆU SREBRO NA VOJVODINA KUPU

Veljko Ilić je osvojio srebrnu medalju vazdušnom puškom u kategoriji juniora na trećem međunarodnom turniru vazdušnim oružjem, Vojvodina kup, koji je održan u Novom Sadu. U istoj disciplini u kategoriji juniorki Natalija Tasić je bila četvrta, a Anđela Radojičić jedanaesta, saopšteno je iz Streljačke družine Smederevo.

Na trećem Vojvodina kupu, na kome su se ove godine okupili učesnici iz šest zemalja, Veljko Ilić, strelac „Smedereva“ osvojio je srebrnu medalju u takmičenju juniora vazdušnom puškom sa 619,9 krugova. Zlatnu medalju sa minimalnom prednošću od 0,1 kruga osvojio je Dimitrije Gaćeša iz Streljačkog kluba „Mladost“ iz Inđije, a bronzu Dušan Stojadinović iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“ sa 616,0 krugova. Nastupilo je 9 juniora, a za finale u opštoj kategoriji Ilić se plasirao kao peti i završio takmičenje na šestom mestu.
U konkurenciji juniorki puškom, naša Natalija Tasić sa 616,2 kruga, je bila prva ispod crte za osvajanje medalje, a Anđela Radojičić jedanaesta sa 610 krugova. Nastupila je 21 juniorka.
Sledećeg vikenda na vazdušnom strelištu Sportskog centra „Čair“ u Nišu održaće se Finale kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu, a naša 4 strelca pojaviće se u pet nastupa. Puškom Veljko Ilić u obe kategorije, juniora i seniora, i Natalija Tasić u kategoriji juniorki. Pištoljem juniori, Dušan Bojić i Luka Milivojević.

SDN

foto: Streljačka družina Smederevo

 

Comments are closed.