СТРЕЉАШТВО: ИЛИЋУ СРЕБРО НА ВОЈВОДИНА КУПУ

Вељко Илић је освојио сребрну медаљу ваздушном пушком у категорији јуниора на трећем међународном турниру ваздушним оружјем, Војводина куп, који је одржан у Новом Саду. У истој дисциплини у категорији јуниорки Наталија Тасић је била четврта, а Анђела Радојичић једанаеста, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.

На трећем Војводина купу, на коме су се ове године окупили учесници из шест земаља, Вељко Илић, стрелац „Смедерева“ освојио је сребрну медаљу у такмичењу јуниора ваздушном пушком са 619,9 кругова. Златну медаљу са минималном предношћу од 0,1 круга освојио је Димитрије Гаћеша из Стрељачког клуба „Младост“ из Инђије, а бронзу Душан Стојадиновић из Стрељачке дружине „Нови Сад 1790“ са 616,0 кругова. Наступило је 9 јуниора, а за финале у општој категорији Илић се пласирао као пети и завршио такмичење на шестом месту.
У конкуренцији јуниорки пушком, наша Наталија Тасић са 616,2 круга, је била прва испод црте за освајање медаље, а Анђела Радојичић једанаеста са 610 кругова. Наступила је 21 јуниорка.
Следећег викенда на ваздушном стрелишту Спортског центра „Чаир“ у Нишу одржаће се Финале купа Стрељачког савеза Србије у А програму, а наша 4 стрелца појавиће се у пет наступа. Пушком Вељко Илић у обе категорије, јуниора и сениора, и Наталија Тасић у категорији јуниорки. Пиштољем јуниори, Душан Бојић и Лука Миливојевић.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.