ВЕСЛАЊЕ: ДРУГО МЕСТО НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ НА ЕРГОМЕТРИМА

Веслачи Смедерева заузели су друго место на државном првенству на ергометрима које је протеклог викенда, у организацији ВК Бегеј, одржано у Зрењанину, сапштено је из ВК Смедерево. Прво место са 105 бодова припало је Партизану, Смедерево је било друго са 51 бодом, а на трећем месту су се нашли веслачи Црвене звезде.

Смедеревци су освајањем девет медаља у свим категоријама потврдили константност и квалитет у раду.

-У конкуренцији сениора Александар Филиповић је био трећи са резултатом 5.53,2 минута. Одличан резултат пласманом на шестом месту остварио је Веселин Савић који је деоницу од 2000 метара извеслао за 5.59,1. У конкуренцији млађих сениора Марко Торбица је био одличан трећи са временом 6.2о минута. Мирослав Јовановић је показао да бронза из Прага није случајност. Био је најбољи у конкуренцији јуниора у времену 6.13 минута. Млађе категорије су такође биле одличне. Кадеткиња Милица Младеновић је била прва, као и пионирка Јована Вучић, а Анастазија Јовановић је заузела треће место на победничком постољу. У конкуренцији пионира Лазар Живановић се окитио сребрном медаљом – наводе у клубу.

Додају да су медаље освајали и смедеревски ветерани. Никола Оташевић је био најбољи у категорији до 49 година, а Стефан Стојковић је освојио злато у категорији ветерана до 39. година.

СДН

фото: ВК Смедерево

 

Comments are closed.