СТРЕЉАШТВО: 11 МЕДАЉА НА ПРВЕНСТВУ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

Најуспешнији клуб на регионалном првенству Србије у А програму била је наша Стрељачка дружина „Смедерево“ са освојених чак 11 одличја: 8 појединачних медаља и 3 екипне титуле. Медаље су освојили ваздушним пиштољем Душан Бојић, две златне и у јуниорској и у сениорској категорији, Лука Миливојевић, бронзу за јуниоре и Катарина Миловановић најбоља јуниорка и друга сениорка. Ваздушном пушком Вељко Илић је трећи код јуниора и други као сениор, а Наталија Тасић је освојила бронзану медаљу као јуниорка. Титуле првака Централне Србије наши стрелци су освојили у јуниорским категоријима ваздушним пиштољем и пушком, а у категорији сениора наша екипа ваздушном пушком понела је титулу вицешампиона, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.

Највећи број медаља на Првенству централне Србије у А програму, које је одржано јуче на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, освојила је управо Стрељачка дружина „Смедерево“, чак 11: четири златне, три сребрне и четири бронзане. Најуспешнији је био Душан Бојић, који је ваздушним пиштољем освојио дуплу круну. Златне медаље припале су му и у јуниорској и у сениорској категорији појединачно, а екипно са Луком Миливојевићем и Петром Костићем постали су прваци Централне Србије! Лука Миливојевић је освојио и бронзану медаљу у јуниорској категорији. Катарина Миловановић је ваздушним пиштољем била најбоља јуниорка и друга у категорији сениорки.
Најуспешнији стрелац ваздушном пушком је Вељко Илић. У категорији јуниора освојио је бронзану, а у категорији сениора сребрну медаљу. Екипно са Немањом Адамовићем и Лазаром Бељићем освојили су шампионску титулу и постали јуниорски прваци Централне Србије, као и јуниори у дисциплини ваздушни пиштољ. Иста екипа у категорији сениора освојила је вицешампионску титулу. Наталија Тасић освојила је бронзану медаљу у категорији јуниорки, као и у екипи са Анђелом Радојичић и Наталијом Јовановић.
Регионално првенство је било квалификационо, а сви наши стрелци испунили су потребне норме за наступ на државном, које ће се у јуниорским категоријама одржати у Нишу у фебруару, а у сениорским у марту у Горњем Милановцу.
На стрелишту у Спортској хали Смедерево у петак 31. јануара одржаће се друго коло 12. Смедеревске лиге у стрељаштву у сениорским категоријама. Заинтересовани појединци и екипе могу се и даље пријављивати за учешће, јер се за коначни пласман рачуна пет најбољих резултата из седам кола. Све информације о томе како учествовати у Смедеревској лиги у стрељаштву могу се добити на фесјбук страници Стрељачке дружине „Смедерево“ и на самом стрелишту.

СДН

Фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.