СТРЕЉАШТВО: БОЈИЋУ ПРВО ЗЛАТО

Почетак такмичарске сезоне ваздушним оружјем у 2020. години обележио је Душан Бојић освајањем златне медаље, у дисциплини ваздушни пиштољ, на првом колу Купа Србије. Најбољи млађи јуниор Србије победио је са резултатом од 558 кругова,  саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.

-Освајањем златне медаље, са 558 кругова, у својој категорији Бојић је, на страту нове такмичарске сезоне, потврдио зашто је изабран за најбољег млађег јуниора Србије у 2019. години, у дисциплини ваздушни пиштољ – наводе из овог клуба.

Сребрна медаља са 544 круга припала је Стевану Кешишјану из Стрељачке дружине „Панчево 1813“, а бронзана са четири круга мање Дамјану Миладиновићу из Стрељачког клуба „Јагодина 92“. Укупно се такмичило 30 млађих јуниора и кадета (обједињена конкуренција).

У истој дисиплини, али категорији кадета, нашем Луки Миливојевићу медаља је измакла за четири круга, а одмах иза њега на петом месту са 516 кругова пласирао се наш Петар Костић. Медаље су освојили: Стефан Кешишјан, другопласирани у категорији млађих јуниора, Ненад Петровић из Стрељачког клуба „Филип Кљајић“ из Младеновца са 529 кругова и Вељко Митровић из СК „Јагодина 92“ са 528 кругова. Такмичило се 17 кадета.
Ваздушном пушком у категорији млађих јуниорки нашој Наталији Тасић недостајала су 2 круга до медаље. Са 394 круга била је шеста. Такмичиле су се 43 млађе јуниорке и кадеткиње.
-Сво четворо наших стрелаца освојили су вредне бодове за Финале купа Србије, Бојић и Тасићева у својој категорији млађих јуниора/ки, а Миливојевић и Костић и у категоријама кадета и млађих јуниора.
Друго коло ће бити одржано крајем фебруара у Крагујевцу, треће у марту у Београду, док ће се најбољи окупити у Смедереву, на финалном такмичењу крајем марта – наводе из Стрељачке дружине Смедерево.
На ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево у суботу 25. јануара биће одржано Првенство централне Србије у А програму (јуниорске и сениорске категорије). Последњег дана јануара на истом месту одржаће се друго коло 12. Смедеревске лиге у стрељаштву у сениорским категоријама. Заинтересовани појединци и екипе могу се и даље пријављивати за учешће, јер се за коначни пласман рачуна пет најбољих резултата из седам кола. Све информације о томе како учествовати у Смедеревској лиги у стрељаштву могу се добити на фесјбук страници Стрељачке дружине „Смедерево“ и на самом стрелишту.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.