СНС СМЕДЕРЕВО: НЕГУЈЕМО ДУХ СВЕТОСАВЉА

Ради неговања светле светосавске традиције, оживљавања лика и дела највећег српског просветитеља, град Смедерево овог јануара по 31. пут организује  Светосавске свечаности, рекла је Марина Тирнанић, чланица Градског већа задужена за културу, обраћајући се јавности у седишту локалног одбора Српске напредне странке.

-За нама су значајни јубилеји, обележавање 800 година владавине Немањића, најутицајније српске средњевековне династије, прошла година била је и у знаку обележавања 800 година самосталности Српске православне цркве и постављење Саве за њеног првог архиепископа. Богатим и разноврсним образовним и културно-уметничким програмима, у чијој су припреми учествовале све установе културе, образовања, православна црква и локална самоуправа, достојанствено ће се и ове године обележити светосавље у Смедереву – рекла је Марина Тирнанић, представивши потом целокупан програм ове манифестације.

Уједно, позвала је све грађе Смедерева и госте из околних градова да посете све бесплатне светосавске програме у Смедереву и да тиме допринесу „неговању култа Светог Саве који је више од 800 година чувар српског националног идентитета

Ј.В.

 

Comments are closed.