СМЕДЕРЕВСКА КУГЛАНА ДОМАЋИН ПОЈЕДИНАЧНОГ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

У организацији Спортске хале и куглашког клуба Тврђава у смедеревској куглани одржано је појединачно првенство Србије за сениорке, на којем су се надметале такмичарке из Костолца.
-Нама је велика част припала од стране Куглашког савеза Републике Србије да, у суорганизацији са Спортском халом,будемо домаћини овог такмичења. Трудићемо се да будемо добри организатори и домаћини, како би ово такмичење ушло у званични календар Куглашког савеза Србије – каже за наш портал Ђорђе Кларић, председник КК „Тврђава“.
Куглашки клуб Тврђава релативно је млад, основан 2018. године, а у наредном периоду покушаће да окупи што више такмичара и избори место у вишем рангу такмичења.
-Тренутни циљеви су, наравно, виши ранг, јер кренули смо од тог најнижег, почетног, а то је Српска лига група Центар, и имамо тежњу да се нађемо у вишем рангу. Што се тиче женског такмичења и чланова клуба, радимо за сада на томе, на подмлатку, да привучемо што више омладине, деце и што више жена, да се такмичи у овом племенитом спорту, који је у категорији витешког надметања – наводи Кларић.
У клубу кажу да су уређењем дела простора у Спортској хали, који је опремљен по највишим стандардима, добили могућност не само да овај спорт у Смедереву развијају, већ да у наш град доведу и нека од најзначајнијих такмичења у куглању која превазилазе и оквире наше земље.
-Захваљујемо се граду Смедереву који је на иницијативу куглашких клубова, нашег и Куглашког клуба Смедерево, опремио ову куглану, која је задња реч технике, имамо тежњу да сд буде домаћин европских и светских првенстава, испуњавамо те услове, имамо лиценцу Куглашког савеза Србије да можемо да организујемо и та већа такмичења – истиче Кларић.
Највећи број клубова у овом спорту регистрован је у Војводини, али је интересовање за куглање и у Централној Србији на завидном нивоу. О квалитету такмичара најбоље говори чињеница да је мушка сениорска репрезентација Србије пет пута била првак света и првак Европе. Кларић напомиње да имамо већи успех на међународним такмичењима од, нпр. једне Немачке, која има око 120.000 регистрованих куглаша. Зато нису без основа наде овдашњих пасионираних куглаша да би и Смедеревски клубови, са условима које имају, у наредном периоду могли да буде добра база за селекцију најбољих такмичара и репрезентативаца у овом спорту.

Ј.В.

фото: СД новине

 

Comments are closed.