СНС СМЕДЕРЕВО: ИЗДВАЈАЊЕ ЗА СПОРТ НИЈЕ ТРОШАК, НЕГО УЛАГАЊЕ

Осврнувши се на завидне резултате које су смедеревски спортисти постигли у години за нама, члан Градског већа Саша Бранежац истакао је у обраћању медијима у седишту градског одбора СНС-а, да издавајење за спорт није трошак, већ улагање у физичко и ментални здравље грађана.
-Најразвијеније земље свеза имају озбиљне студије које су математчки израчунале да сваки динар, долар или евро уложен у спорт се враћа у размери 1:7 у виду здравственог и социјалног осигурања. Зато сматрамо да све оно што дамо за спорт ће се сигурно дугорочно вратити кроз здравље, и психичко и физичко и стабилност људи и наше деце и генерација које долазе после нас – рекао је Бранежац.
Напоменуо је да ће ове године из буџета града, уместо досадашњих 110, бити издвојено 180 милиона за рад спортских клубова и организација.
-Када кажете 110 милиона, то је велик новац, али је по егзактним подацима Сталне конференције градова и општина, износио 2,66 посто тадашњег буџета издвајања за спорт, што је било испод републичког просека, који се креће између 3,15 до 5,26. Сада са новим буџетом, а и буџет града је порастао, тај проценат не расте толико, али долазимо на ту неку златну средину, тако да ћемо са ових 180 милиона имати 3,83 процента издвајања за спорт – истакао је Бранежац.
На крају, истакао је добру сарадњу локалне самоуправе са Савезом спортова и Савезом за школски спорт, што је резултирало бројним заједничким акцијама организованим претходне године.

Ј.В.

фото: СД новине

 

Comments are closed.