НАРЕДНИ ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ БЕЗ ЈАСНЕ НА ЛИСТИ

На следећим локалним изборима на листама Српске напредне странке биће 60 одсто нових људи у односу на прошле, изјавио председн СНС-а Александар Вучић након седнице Главног одбора. Те промене биће увод у унутарстраначке изборе који ће бити одржани на Видовдан следеће године, на којима ће бити изабрано потпуно ново руководство СНС-а, најавио је председник Вучић. Истакао је да се за те промене бори са једним јединим циљем, да напредњаци не понове грешке других и не претворе се у тајкунске странке, попут досовских, јер је Српска напредна странка донела најпозитивније промене у Србији у последњих 50 година.
– Биће великих кадровских промена. Говорио сам о себи и својим кадровским грешкама, о другим људима понаособ није било речи, али ја вам већ сада могу рећи да ће бар 60 одсто оних који су нам водили листе на локалу прошли пут, да ће овог пута на листама бити неки други људи, да ће наша посланичка листа претрпети драстичне промене, наша покрајинска листа ће имати драстичне промене, то ћете све видети за месец-два – истакао је Вучић и нагласио:
-Нећу да дозволим да Српска напредна странка која је донела најпозитивније пормене у Србији у последњих 50 година, буде иста као што су биле досовске странке, демократска странка и неке друге странке, странка личних новчаника и личних рачуна, а да ли имамо људи и оваквих и онаквих, него шта него имамо, и управо зато идемо у убрзане промене. Нисам желео да то буде одмах сутра како је предлагао Вучевић, који је, мислим, добио највећи апалуз, желео сам да имамо довољно времена, да добро размислимо, да одаберемо потпуно ново руководство, хоћу да то буду чисти људи, људи у које народ може да има поверење, а не људи за које треба да чекате 15 дана да бисте их добили телефоном или 30 дана на пријем код њих јер су постали много важни – рекао је Вучић.
Како сазнају “Смедеревске новине”, из извора блиских градоначелници, Јасна Аврамовић, која није скривала своје незадовољство после седнице Главног одбора СНС, неће бити на локалној листи Српске напредне странке на предстојећим изборима најављеним за пролеће наредне године. Према нашим сазнањима, актеулна градоначелница биће на посланичкој листи СНС-а, што руши њен план да на локалне изборе, како је сама рекла, ”СНС изађе у две колоне”, односно да поред листе градског одбора напредњака покуша да у локални парламент уђе преко “Покрета за Смедерево”, који је у међувремену претворила у своју приватну прћију, тврди наш саговорник.
Иначе, председник Вучић је најавио да ће се селекција појединаца за локалне листе обављати под надзором Извршног одбора, који ће и одлучивати о коначним кандидатима за локалне и посланичке листе.
Председник Вучић рекао је да ће се са унутарстраначким променама сачекати до јуна следеће године, јер СНС жели да у најављене парламентарне и локалне изборе уђе без жестине коју носе унутарстраначки другачији ставови, те да ће онда бити прилике да у једној новој конкуренцији најбољи победе.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.