ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: ЖИВОТ ОБИЧНИХ ЉУДИ НАЈВАЖНИЈА СТВАР

„Дошао сам да вам кажем колико је важно да покажемо пажњу и другачији однос према обичним људима, да су нам Велика Плана и Смедеревска Паланка важни колико и велики градови и да нам је живот обичних људи најважнија ствар“, поручио је председник Алескандар Вучић, обраћајући се пред окупљених 6.000 грађана, приликом обиласка реконструисаног регионалног пута Велика Плана – Смедеревска Паланка.

-Ово људима значи понекад више него аутопут. У Београду и већим местима, без обзира где се налазе, аутопутеви много значе. Људима који овде живе пут Паланка-Плана је од огромног значаја. Било је потребно 36 година да буде нов пут, да повежемо 80.000 становника ова два града. Тиме смо створили нове услове за долазак инвеститора – истакао је председник Вучић.

Додао је да се разговара са корејском компанијом, која ће, уколико дође у Србију, у том крају отворити нових 700 радних места, што значи да ће 700 породица бити обезбеђено.

-Да не мислите да смо, када се једном појавим, стали да радимо. Радићемо и даље, јер хоћемо да и Смедеревска Паланка и Велика Плана живе богатије, да нам се људи врате из иностранства, хоћемо да урадимо путеве и инфраструктуру у сваком селу, водовод и канализацију. Да нам села буду као аустријска, као немачка села, а не да будемо сиромашни. Ми данас имамо снагу и наша снага, економска, биће још већа. Градиће се више, доводићемо нове инвеститоре, повећаваћемо плате и пензије, зато што радимо вредније, боље и поштеније –  поручио је председник Вучић.

Најавио је да ће у наредном периоду 900 милиона евра бити уложено у 5.000 километара регионалних и локалних путева и приметио да је пут који је данас обишао последњи пут обновљен 1983. године, и то делимично.

Нагласио је још једном колико је важна пронаталитетна политика и замолио грађане да сто пута размисле када промишљају о евентуалном одласку из земље.

Председник Вучић је обилазак започео на мосту преко потока Губераш, који се налази на траси обновљеног пута, дугој 13,5 километара, а који је у поплавама био уништен и сада је саграђен потпуно нови. Ова саобраћајница повезује Смедеревску Паланку са коридором 10. Укупна вредност радова, укљућујући и радове на мосту, износи 598,76 милиона динара без ПДВ-а (718,51 милиона са ПДВ-ом), од чега је 577,5 милиона за трасу пута и 21,2 милиона за мост.

Никола Вучен и Игор Матковић, председници општина Смедеревска Паланка, односно, Велика Плана, истакли су овом приликом да је за њихове локалне самоуправе од изузетног значаја подршка државе, захваљујући којој су успели да реализују значајне инфраструктурне пројекте у својим срединама и изразили сигурност да ће и убудуће бити тако, те да ће се и Плана и Паланка потрудити да, сходно својим могућностима, прате улагања која држава реализује.

Ј.В.