ПУ СМЕДЕРЕВО: АПЕЛ ЗБОГ ПИРОТЕХНИКЕ

Полицијска управа у Смедереву упутила је апел грађанима да током предстојећих празника не купују пиротехничка средства од неовлашћених особа и на местима која за то нису предвиђена, као што су пијаце и уличне тезге.

-Подсећамо да је Законом о промету експлозивних материја изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетним особама.

Такође, извођење ватромета могу вршити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова.

Услед неправилне употребе пиротехнике може доћи до тешких повреда са трајним последицама по здравље, настанка пожара и експлозија, као и узнемиравања грађана и нарушавања јавног реда и мира.

Овлашћена службена лица Полицијске управе у Смедереву активно спроводе све мере и активности у складу са законом како би се спречила неовлашћена продаја и употреба пиротехничких средстава.

Напомињемо да ће физичка и правна лица која неовлашћено продају пиротехничка средства бити санкционисана, као и да ће им пиротехничка средства бити одузета – наведено је у саопштењу ПУ Смедерево.

СДН

 

Comments are closed.