СТРЕЉАШТВО: БОЈИЋУ ЗЛАТО, МИЛИВОЈЕВИЋУ БРОНЗА НА ТРЕЋЕМ КОЛУ КУПА СРБИЈЕ

Душан Бојић је освојио златну а четрнаестогодишњи Лука Миливојевић бронзану медаљу на трећем колу Купа Србије. Надомак освајања медаље био је и Вељко Илић, који је после две сребрне медаље на претходна два кола купа, овога пута морао да се задовољи четвртим местом. После три одржана кола пласман у финале купа су обезбедили Вељко Илић, Наталија Тасић, Душан Бојић и Лука Миливојевић, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.

Смедеревски јуниори освојили су две медаље у дисциплини ваздушни пиштољ на трећем колу Купа Стрељачког савеза Србије, које је одржано јуче у Београду. Душан Бојић са 548 кругова био је први, а четрнаестогодишњи Лука Миливојевић са 534 круга освојио је бронзану медаљу, иза Немање Стојанова из Стрељачког клуба „Уљма“ који је је имао 543 круга. Трећи смедеревски стрелац у овој дисциплини Петар Костић са 522 круга пласирао се на 9 место. Укупно се такмичило 18 јуниора. Екипно са 1.604 кругом пласирали су се на пето место.
У дисциплини ваздушна пушка после две сребрне медаље на претходна два кола купа Вељко Илић је остао надомак освајања треће медаље. Са 614,4 круга заузео је четврто место у категорији јуниора. Медаље су освојили Ђорђе Савић из Стрељачког клуба „Око соколово“ из Косјерића златну са 621,5 кругова, сребрну Марко Ивановић из Стрељачког клуба „Чика Мата“ из Крагујевца са 618,1 круг и бронзану Александар Николић из СК „Ушће Нови Београд“ са 616,0 кругова. Други смедеревски представник у овој категорији и дисциплини, Немања Адамовић, са 594,3 круга пласирао се на 19 место. Укупно се такмичило 23 јуниора.
У категорији јуниорки ваздушном пушком Наталија Тасић је била девета са 614,0 кругова, а Анђела Радојичић са 607,2 круга пласирала се на 20 место, у конкуренцији 38 јуниорки.
После три одржана кола купа у финале су се пласирали Вељко Илић (и у конкуренцији јуниора са 27 бодова и сениора са 10 бодова), Наталија Тасић (9 бодова), Душан Бојић (18 бодова) и Лука Миливојевић (8 бодова). Финале Купа Србије одржаће се средином фебруара наредне године.
У петак, 27. децембра на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево почиње 12. Смедеревска лига у стрељаштву серијском ваздушном пушком. Очекује се учешће 15 екипа из Аранђеловца, Пожаревца, Смедеревске Паланке, Глибовца и наравно, Смедерева. Организатори лиге су Стрељачка дружина „Смедерево“ и Стрељачки клуб „Херој Срба“, а заинтересоване екипе и појединци могу се за учешће и даље пријављивати на стрелишту или путем мејла:streljackadruzinasmederevo@gmail.com.

СДН

фото: СД Смедерево

 

Comments are closed.