ПОЧЕТАК КРАЈА ДЕСЕТОГОДИШЊЕ ВЛАСТИ ЈАСНЕ АВРАМОВИЋ

Сменом Богољуба Спасојевића, последњег у низу блиских сарадника, који је најдуже опстао на једној од најважнијих функција – на месту председника Скупштине града, и дефинитивно је потврђено да је све ближи крај деценијске владавине градоначелнице Јасне Аврамовић.
Овом сменом она је остала без јединог преосталог упоришта у органима локалне самоуправе, пошто је раније изгубила подршку у Градском већу, а претходно и у градском одбору Српске напредне странке. Иако је то месецима покушавала да сакрије, за скупштинском говорницом на последњој седници локалног парламента, јавно је признала да су јој и одборници, које је, како је рекла, “сама бирала” окренули леђа. А резултат гласања то је и показао, пошто је на њеној линији остало само њих петоро, гласавши против иницијативе за смену, коју су напредњаци покренули са 41-ним потписом чланова своје одборничке групе. Међу њима је Драгутин Мирковић, звани “Мачор” који је раније, због, како је оцењено, непримерених иступа, искључен из Српске напредне странке, али и др Срђан Богдановић, такође изабран на листи “Александар Вучић-Србија побеђује”, који је оне који су за смену Спасојевића назвао “разјареном групом”, те изјавио да реалност личи на “концентрационе логоре и људе омеђене жицама”. Да је, изгледа, залутао у локални парламент, Богдановић је показао тако што је изјавио да председник Скупштине треба да остане на својој позицији и позвао на покретање иницијативе за разрешење одборника и њихову смену!?
Занимљиво је да је, покушавајући да одбрани своју позицију, Аврамовићева у једном тренутку критиковала и самог Спасојевића, пребацивши му да се на градским манифестацијама појављивао са одборницима, који су заједно са њим “тикве садили” , назвавши га у једном тренутку “ненаводећим пројектилом”. Занимљиво, од навода из иницијативе за смену бранио се грчевито, док на ову, рекло би се, личну увреду, није одреаговао. Сам однос Аврамовићеве према Спасојевићу у неку руку објашњава разлоге због којих је остала без икакве подршке међу одборницима, јер су и они годинама трпели сличне, или још горе увреде.
Све те чињенице говоре да ће, изгледа, доћи до кадровских промена које је председник Александар Вучић најавио, те је све видљивије да ће, рекло би се, бахати и неспособни режим Јасне Аврамовић у Смедереву ускоро завршити на отпаду историје, где му и јесте место.

Ј. Шешлак