СКУПШТИНА: АВРАМОВИЋЕВА И НЕ КРИЈЕ ДА ВИШЕ НИЈЕ ДЕО СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

Иако избори још нису расписани, Покрет за Смедерево званично је почео кампању, а то је на седници Скупштине града за говорницом обнародовала градоначелница Јасна Аврамовић, током расправе о смени председника парламента Богољуба Спасојевића, једног од оснивача ове групе грађана, којој је остао веран упркос томе што је његово име било на листи “Александар Вучић – Србија побеђује”. Његова смена уједно означава и губитак већинске подршке градоначелници међу одборницима СНС-а који су је пре четири године изабрали, што јој је било довољно да иступи са поруком да ће њена група грађана бити реанимирана. Говорећи о председнику Александру Вучићу, Аврамовићева је рекла:
-А ја сам овде испратила и Коштуницу, и Тадића и Ивицу Дачића, и Карића, и Динкића, ја сам вам људи овде жива легенда И институција. Можете да ми радите шта хоћете, Смедерево припада мени. Читамо на порталима како ће Покрет нестати и умрети, Покрет за Смедерево никада неће нестати, Покрет је имао три избора и победио – рекла је Аврамовићева за говорницом.
Иначе, јавна је тајна да градоначелница неколико месеци уназад “вага” да ли да реактивира Покрет за Смедерево, пошто је поднела оставку на место повереника Градског одбора Српске напредне странке, а потом полако остајала и без подршке у Градском већу и Скупштини града. По свему судећи, “преломила” је током последњег заседања локалног парламента, када је спознала да ће са места председника Скупштине бити смењен и један од њених последњих сарадника на некој од функција. Осим помињања Покрета, током свог излагања у више наврата је користила заменице “ми” и “они” којима је поставила јасну границу између своје групе грађана и Српске напредне странке.

Ј. Шешлак