ТЕОФИЛОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА?

Дипломирани политиколог Универзитета у Београду, некадашњи заменик градоначелника Бојан Теофиловић, биће нови председник Скупштине града, сазнају „Смедеревске новине“ од извора блиског Градском одбору Српске напредне странке. Тако ће се на месту првог човека локалног парламента, уместо пензионера Богољуба Спасојевића, наћи знатно млађи, образован кадар, са богатим искуством у раду локалне самоуправе, који је у претходном периоду био ангажован у бројним активностима које су имале за циљ побољшање рада јавне администрације.
-У складу са најавама председника СНС Александра Вучића, да ће странка претрпети извесне промене, пре свега када је реч о већем укључивању млађих људи у политичке токове, наш локални одбор разматрао је неколико могућих имена која би могла да замене Спасојевића на функцији председника Скупштине града. Теофиловић је, пре свега, образован, стручан кадар, који добро познаје функционисање система јавне администрације, био је на месту заменика градоначелника, али је и одборник, тако да познаје рад и законодавног органа и извршне власти. Због тога смо става да би његово искуство допринело бољем и ефикаснијем раду смедеревског парламента, што је свакако, темељ за бољи и ефикаснији рад локалне самоуправе, а управо су то циљеви којима наша странка тежи – реформе које треба да допринесу вишем стандарду и квалитетнијем животу грађана – објашњава наш извор и додаје:
-Трудили смо се да пронађемо кадар у складу са политиком коју заступа наш председник Александар Вучић. Срамота коју Богољуб Спасојевић наноси листи која му је донела могућност да уопште буде одборник, а поготову председник Скупштине је неопростива, јер смо се трудили да водимо политику која ће сагледавати општи интерес, интерес грађана, а не интерес појединца који жели да има и додатна примања, а самим тим и да заузме место онима који треба да граде будућност Србије, а не да живе у њеној прошлости.

О новом кандидату за председника Скупштине града изјасниће се Градски одбор СНС-а у недељу, 15. децембра. На столу је, како сазнајемо, и даље име Весне Киш Костић, председнице одборничке групе СНС-а у локалној скупштини, али у Градском одбору разматрају да ли да је оптерете још једном дужношћу, с обзиром на бројне страначке обавезе и велико ангажовање на професионалном послу који обавља.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.