АПСОЛУТНЕ ЛАЖИ О АНДРЕЈУ, ПРЉАВА КАМПАЊА ПРОТИВ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА

У немоћи да на изборима остваре победу, опозиционе странке (а ја бих рекао, агенције) покренуле су акцију отварања афера, рачунајући да ће на такав начин уздрмати Александра Вучића, који је на последњим изборима добио надполовичну већину. Последњи пример је напад на Вучићевог брата Андреја, јер су претходне, споља, добро дириговане акције за резултат имале неуспех. На питање новинара да ли Андреј Вучић има било какве везе са пољопривредним добром „Јовањица“ на којем је пре неколико дана извршена заплена више стотина килограма наркотика, приликом посете Смедереву министар унутрашњих послова одговорио је врло прецизно: „Апсолутна, болесна измишљотина“.
Наводе о умешаности Андреја Вучића у случај „Јовањица“ изнео је потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, до сада ни по чему познат јавности, изјавивши да је ухапшени власник овог пољопривредног добра Предраг Колувија по хапшењу телефоном позвао брата председника Србије. Каже добио информацију од полиције!? Сад, има ту нешто нелогично. Ако су ти наводи тачни, зашто тако важну информацију нису изнели ови ликови који себе представљају као лидере опозиције? Да ли је овај анонимус посланик изнео оптужбе на рачун Андреја Вучића зато што има посланички имунитет?
И премијерка Ана Брнабић позвала је тужилаштво да се огласи о овим наводима, и у Скупштини Србије, одговарајући на питања посланика, апеловала да, уколико се утврди да су наводи неистинити, Алексић буде „оптужен за лажи које износи“.
Медији преносе да ће брат председника Србије Андреј Вучић поднети кривичне пријаве против Драгана Ђиласа, Мирослава Алексића и свих осталих, због лажних тврдњи да га је власник органске фарме „Јовањица“ Предраг Колувија звао приликом хапшења због производње марихуане. Он ће, наводе, затражити од полиције да са оператером мобилне телефоније, на основу листинга долазних и одлазних позива са његовог телефона на дан хапшења Колувије, али и у претходном периоду, утврди да се никада није чуо са власником „Јовањице“, односно да је реч о још једној болесној лажи коју у оквиру прљаве кампање против председника Вучића износе најближи сарадници Драгана Ђиласа.

Ј. Шешлак

фото: Тањуг

 

Comments are closed.