СНС СМЕДЕРЕВО: ОБЕЛЕЖЕН ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

ГО Српске напредне странке Смедерево прикључио се акцији обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама. У седишту локалног одбора организована је трибина са циљем да се укаже на овај друштвени проблем, али и подстакну жене, које евентуално трпе насиље, да то пријаве, уз поруку да се у томе могу ослонити на институције.

-Насиље над женама представља најчешћи облик кршења људских права. Генерална Скупштина УН је 1999. године прогласила 25. новембар за Међународни дан борбе против насиља над женама. Један од приоритета и цељева Српске напредне странке и њеног председника Александра Вучића је брига о својим суграђанкама. На овај начин, прикључујући се акцији обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама, подижемо свест о томе да су жене, како широм света, тако и код нас, жртве сексуалног, психичког, физичког, породичног насиља и злостављања – рекла је повереница Градског одбора Српске напредне странке Јасмина Војиновић, подсећајући окупљене на поражавајући података да је у Србији од почетка године у породичном насиљу убијено 28 жена.

На трибини чланицама и активисткињама, о овој теми говорила је Весна Емершић социјална радница. Она је истакла важност препознавања потенцијалног насилника, указала на важност пријављивања насиља, али и наважност едукације, посебно младих, о томе шта је то породично насиље и на који начин да се, ако до тога дође, изборе са насиљем и његовим последицама.

Ј.В.

 

 

Comments are closed.