ШЕСТ МЕДАЉА ЗА КАРАТЕ КЛУБ „ЛОТОС“ НА СВЕТСКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

На 13. Светском купу Светске карате конфедерације за кадете, јуниоре и сениоре и Светком првенству за младе у каратеу, у организацији Светске карате конфедерације и Српске карате уније, одржаном у београдском Спортском центру Бањица, такмичари карате клуба „Лотос“ у саставу репрезентације Србије остварили су одличан резултат освојивши две златне, три сребрне и једну бронзану медаљу.

У борбама појединачно злато на Светском купу освојила је Неда Ђорђевић која је, након три везане борбе у којима је савладала противнице, победила такмичарку из Северне Ирске резултатом 2:0. Неда се борила у категорији до 50 кулограма и старости 12-13 година. У борбама каратиста узраста 12-13 година и категорији -55кг сребро је понео Душан Живковић. Прошле године Неда Ђорђевић је освојила европско злато у Румунији и обећала јуриш на светско злато, до кога је и дошла на Светском купу у Београду.
Билансу успеха репрезентативаца који своју вештину усавршавају у карате клубу „Лотос“ припадају и резултати у борбама појединачно на Светском првенству: злато које је освојила сениорка Марија Пејић у категорији преко 60 килограма, сребрна медаља у конкуренцији старијих кадета чији је носилац Стефан Петковић ( до65 килограма), сребрна медаља коју је освојила Маријана Стојковић, другопласирана у конкуренцији млађих кадеткиња, у категорији преко 55 килограма. Бронзана медаља у сениорској конкуренцији припала је Милини Васић, у категорији преко 60 килограма.

СДН

 

Comments are closed.