ПЕХАР ЕВРОПСКИХ ШАМПИОНА У СМЕДЕРЕВУ

Пехар који је мушка одбојкашка репрезентација Србије освојила на последњем Европском првенству наредних  недељу дана биће „гост“ Смедерева, а први су у прилици да га виде били чланови смедеревских одбојкашких клубова и ученици ОШ „Јован Цвијић“. Одбојкашки савез Србије у сарадњи са  локалним самоуправама акцијама промоције овог спорта обухватиће 17 градова Србије, међу којима је и Смедерево.

-Данас је и Међународни дан детета, а деца су најосетљивији део друштва, потребна им ја заштита. Дечја права су темељ изградње напредног друштва коме тежимо и обележавањем овог дана на овај начин желимо да их усмеримо да негују праве вредности, да радом трудом, стрпљењем могу да стигну до циља, то су нам најбоље показали наши репрезентативци освојивши европско злато и у мушкој и у женској конкуренцији. И да знају да то не важи само за спорт, већ и за све друге области којима се баве – рекла је Светлана Михајловић, чланица Градског већа за просвету и образовање.

Присутни су били у прилици да се са пехаром сликају, а ученици нису крили радост што је њихова школа домаћин једног оваквог догађаја.

-Част ми је да поздравим све вас и да се захвалим, пре свега, Одбојкашком савезу Србије на овој посети која је за нас изузетно значајна. Резултати наших златних одбојкаша и одбојкашица и овај пехар који данас стоји испред нас, инспирушу нашу децу да се баве спортом и да воле спорт. Данас је и међународни дан детета. Драга децо, ја вас молим да замените мобилне телефоне, игрице, компјутере и друштвене мреже лоптом, да се бавите спортом, да уживате у спорту, једино ћете тако бити срећни и растерећени – рекла је обративши се окупљенима Драгица Голубовић, директорка ОШ „Јован Цвијић“.

Најављено је да ће поменути пехар стићи и у ОШ „Доситеј Обрадовић“ (22. новембар, 11:30), Техничку школу (26. новембар, 13:00), ОШ „Димитрије Давидовић (27. новембар, 13:00) и ОШ „Бранко Радичевић“ (28. новембар, 12:00).

Ј.В.

 

 

Comments are closed.