ЕДУКАТИВНИ ПРОГРАМИ ФОНДАЦИЈЕ „ТИЈАНА ЈУРИЋ“ У ШКОЛИ У РАДИНЦУ

Са жељом да развије свест о заједничкој одговорности свих чинилаца у образовању и васпитању деце, ученика, родитеља и наставника, ОШ ,,Иво Андрић“ у Радинцу организоваће едукативне програме посвећене насиљу, безбедности и заштити деце, најављују из ове основношколске установе.
У уторак, 19. новембра 2019. гост радиначке школе биће Игор Јурић са својим сарадницима који ће за родитеље и ученике седмог и осмог разреда реализовати програме Фондације ,,Тијана Јурић“ – трибина ,,Украдена безбедност“, предавање ,,Тијана клик“ и представу ,,Кривац је тамо негде“.

-Трибина „Украдена безбедност“ је едукативни програм намењен родитељима о темама о којима се у Србији ретко говори – о педофилији, трговини људима, трговини органима, сексуалној и радној експлоатацији, сектама и свим другим опасностима које вребају децу у школи, на улици и на интернету, док је за ученике намењено предавање „Тијана на клик“ које за тему има безбедну употребу интернета, али и његову злоупотребу и замке. Представа „Кривац је тамо негде“ намењена је ученицима узраста од 13 до 17 година. реч је о едукативној представи која, кроз интеракцију са гледаоцима и постављање питања о кривици и одговорности, говори о односу према туђим поступцима, првенствено насилним, али такође има за циљ да у деци пробуди одговорност за сопствене поступке. Рађена је по сценарију и у режији Владимира Грбића – наведено је у најави.

Пратећи програм ових активности у школи је изложба ,,Реци НЕ насиљу у свету и буди безбедан на нету!“, коју су припремили ученици старијих разреда, чланови новинарске секције, Ученичког парламента и Вршњачког тима.

Поред ових активности, током ове недеље ученици седмог и осмог разреда ће на неколико трибина и радионица упознати ученике петог и шестог разреда са темом насиља и саветима о заштити на друштвеним мрежама.

СДН

фото: ОШ „Иво Андрић“ Радинац

 

 

Comments are closed.