СТРЕЉАШТВО: ХЕРОЈ СРБА НАЈУСПЕШНИЈА ЕКИПА НА 17. ЖЕЛЕТОВОМ МЕМОРИЈАЛУ

Стрељачки клуб „Херој Срба“ је најуспешнији учесник 17. Меморијалног турнира „Желибор Младеновић Желе“, који је одржан на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.

На турниру у знак сећања на трофејног стрелца Стрељачког клуба „Херој Срба“ и Стрељачке дружине „Смедерево“ серијском ваздушном пушком екипно у општој категорији (сениори и сениорке) победио је некадашњи Желетов друг из екипе, Новица Петровић са 379 кругова. Петровић је имао бољу последњу серију од Ервина Шалга из Стрељачке дружине „Кикинда“. Бронзану медаљу освојио је Дарко Винер из СД „Стражилово“ са 373 круга. „Херој Срба“ је тријумфовала и екипно са 1.091 кругом, једанаест више од другопласиране СД „Стражилово“. Треће место заузела је екипа Стрељачког клуба „Аранђеловац“.
У категорији пионира доминирали су стрелци крагујевачког „Чика Мате“ којима су припала сва три појединачна прва места и наравно, екипно. Златну медаљу освојио је Стојан Раденковић са 181 кругом, сребрну Живота Гуџулић са 173 круга, а бронзану Јован Станковић са 170 кругова. Екипно су имали 519 кругова. Друго место заузела је екипа СД „Смедерево“ (Лазар Поповић, Лазар Суботић и Никола Манојловић) са 480 кругова, а треће место екипа СК „Одбрана“ из Беле Цркве са 297 кругова.
У категорији пионирки две од 3 медаље отишле су Крагујевчанкама. Ива Ћирковић је имала бољу последњу серију од домаће такмичарке Анђеле Радојичић, па је тако њој припала златна медаља, са резултатом од 171 круга. Бронзану медаљу освојила је Ива Павићевић са 169 кругова. Екипно је „Чика Мата“ имао 504 круга, седам више од „Смедерева“ у коме су поред Радојичићеве биле и Ивона Бојић и Наталија Јовановић.
Поред стрелаца из Смедерева, Кикинде, Стражилова, Аранђеловца, Крагујевца и Беле Цркве, такмичили су се још и стрелци из Горњег Милановца, Вршца и Панчева, као и екипе Самосталног синдиката ХБИС, МБ Пехари и Вељанове, које су традиционални учесници Смедеревске лиге устрељаштву која ускоро почиње у свом 12. издању.

ИЛИЋУ СРЕБРО И НА ДРУГОМ КОЛУ КУПА СРБИЈЕ

Вељко Илић је са 621,6 кругова освојио сребрну медаљу ваздушном пушком у категорији јуниора и на другом колу Купа Стрељачког савеза Србије, које је одржано на новотовореном ваздушном стрелишту у Нишу. Победио је Марко Ивановић из Стрељачког клуба „Чика Мата“ из Крагујевца са 623,0 круга. Бронзану медаљу освојио је Ђорђе Савић из Стрељачког клуба „Око соколово“ из Косјерића са 619,4 круга. Други смедеревски представник у овој категорији и дисциплини, Немања Адамовић, са 594,1 круг пласирао се на 18 место. Укупно се такмичило 23 јуниора.
У категорији јуниорки ваздушном пушком Наталија Тасић је била осма са 619,6 кругова, а Анђела Радојичић са 609,0 кругова пласирала се на 21 место.
Душан Бојић са 546 кругова био је пети, Лука Миловојевић са 516 кругова 11, а Петар Костић са 509 кругова 13. у категорији јуниора ваздушним пиштољем. Екипно са 1.571 кругом пласирали су се на осмо место. У категорији јуниорки ваздушним пиштољем Катарина Миловановић са 506 кругова била је 13.
После два кола купа бодове за финале имају Вељко Илић, Наталија Тасић и Душан Бојић. Финалисти ће бити познати после последњег, трећег кола Купа које ће се одржати крајем децембра у Београду.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.