ЈАСНА „ТРГУЈЕ“ СВОЈИМ КАДРОВИМА ЗА МЕСТО У ВЛАСТИ

Да се градоначелница Јасна Аврамовић лако одриче пријатеља и људи преко којих је остваривала своје интересе, показало се много пута до сада, али је мало ко очекивао да ће, зарад фотеље, да одустане и од својих највернијих сарадника, којих, у њеном окружењу, додуше, није много остало.
Да је спремна на тако нешто показало се још приликом смене своје „десне руке“, Мирка Ђурића, дугогодишњег члана Градског већа. Након померања са позиције на коју га је устоличила, себе је правдала речима : „Рекла сам му шта треба да ради, али он није слушао“.
Тако је, како сазнајемо од добро обавештеног извора из њеног окружења, сада „пустила низ воду“ још једног од својих најближих сарадника, из времена њеног Покрета, Богољуба Спасојевића, актуелног председника Скупштине града, и то после дебакла на конференцији за новинаре коју је сазвао из потпуно бесмислених разлога (због чега о њој нисмо ни извештавали, прим. аутора).
-Иако га је сама Аврамовићева наговорила да се огласи у јавности, поводом, наводно, неког текста у коме је поменут, али се помиње и она, када је неславно прошао, „дигла је руке“ и од њега. Због гафа, који им није био потребан, а Спасојевић јесте препознат као један од њених најближих сарадника који није члан Српске напредне странке, одлучила је да и њега „жртвује“, само како би успела да себи обезбеди неку позицију после избора који следе – каже наш саговорник и додаје:
-Његов поступак правдала је чињеницом да он није члан странке, иако је, у време када је прављена листа за претходне изборе, цео Градски одбор убеђивала да се он учланио у Српску напредну странку.
Саговорник наводи и да Аврамовићева има нову амбицију за напредовање у каријери:
-Њена најновија жеља је да добије место саветника у неком министарству, али ће то, бар према нашим сазнањима, тешко ићи, због чињенице да има мрљу у каријери, односно да ће уз њено име увек стајати да је у два наврата пред смедеревским Вишим судом осуђена за корупцију, упркос каснијој одлуци Апелационог суда – објашњава наш саговорник.
Преговори у вези са покушајем „убацивања“ у неко од министарстава, како сазнајемо, још трају, а да ли ће молба градоначелнице бити услишена, требало би да буде познато у наредном периоду.

Ј. Шешлак