ЦЗК: КОНЦЕРТ НАДЕ КОЛУНЏИЈЕ

У Концертној дворани Центра за културу ће у петак, 15. новембра, у 20 часова, бити одржан концерт наше реномиране пијанисткиње Наде Колунџије, саопштавају из ове установе.

Програм под називом „О светлости, о нежности“ чине дела српских композитора написаних или аранжираних за овај музички пројекат који ће путем концертних извођења, осим у нашем граду, бити представљен и у Зрењанину, Крагујевцу, Панчеву, Кањижи, Новом Саду и Београду. Изузетак у концепцији програма који обухвата композиције домаћих аутора је композиција „Вурџинал“, укључена у програм у знак сећања на једног од највећих српских композитора, Вука Куленовића. Публика ће моћи да чује дела Зорана Христића, Мирослава Савића, Душана Богдановића, Ивана Елезовића, Ирене Поповић, Теодоре Степанчић, Милоша Раичковић, Вука Куленовића.

Улаз на програм је слободан

Нада Колунџија је концертна пијанисткиња, пасионирани промотер савремене музике. Одржала је преко хиљаду концерата у двадесет осам европских земаља, и широм света (САД, Канада, Мексико, Кина, Индија, Тајланд). Гостовала је на бројним фестивалима и добитница је интернационалних и националних награда и признања. Њене интерпретације забележене су на бројним снимцима радио и телевизијских кућа у Србији и бившој Југославији, као и на 5 ЛП издања и 7 компакт дискова. Међу признањима добијеним током последњих неколико година издвајају се: Награда за животно дело Удружења музичких уметника Србије (2016), Награда „Албум године 2017” ревије Музика класика за издање УДАХ/ИЗДАХ: Мала антологија музике за клавир (1914– 2014), Специјална захвалница за животне заслуге на промоцији српске музике (2019).

СДН

фото: ЦЗК

 

Comments are closed.