ЦЗК: ИЗЛОЖБА МЕЂУНАРОДНЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ „ГРАФИКА“

Изложба графика насталих на овогодишњој, 35. ликовној колонији Графика у Центру за културу Смедерево, биће свечано отворена у четвртак, 14. новембра, у Галерији Центра за културу, а програм отварања почеће у 12 часова, најављују из ове установе.

-У раду колоније учествовало је осам уметника-Ирена Ранђел из Ниша, Ненад Зељић из Београда, Предраг Лојаница из Зрењанина, Лидија Крњајић из Новог Сада, Милана Стијак из Бања Луке (Босна и Херцеговина), Сања Савић Симоновић из Кутина (Република Хрватска), Ион Михов из Великог Трнова (Бугарска) и Ангелина Неделчева из Варне (Бугарска). Поред учесника колоније два госта излагача ће се представити са по два своја рада. То су Бисерка Петровић из Лазаревца и Весна Џакић из Београда. Уметници су примењивали различите технике графике, као што су линогравура, акватинта, сува игла, бакропис и линорез, путем којих су реализовали своје идеје – подсећају организатори.

Биће изложено укупно двадесет графика. Током програма отварања изложбе публика ће имати прилике да учествује у традиционалној наградној игри која се сваке године одржава, а у оквиру које срећним добитницима Центар за културу Смедерево поклања три графике из свог богатог фонда.

Посетиоци ће имати прилику да погледају изложене графике до 30. новембра.

СДН

фото: ЦЗК

 

Comments are closed.