ПРИЈЕМ И НАГРАДА ЗА КИК БОКСЕРЕ ПОСЛЕ УСПЕХА НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ

У смедеревској Градској управи приређен је пријем за освајаче медаља на Светском сениорском првенству у кик боксу, недавно одржаном у Сарајеву: Александра Менковића, освајача златне медаље у категорији до 81-ог килограма, бронзаног Николу Стошића, капитена репрезентације и Дејана Павића, главног тренера репрезентације Србије, који је на Светском првенству проглашен за најбољег тренера. На оствареном успеху, у име Града Смедерева, честитали су им чланови Градског већа Јасмина Војиновић и Саша Бранежац.

-Желим да вам захавлим за све што радите за наш град и што на најбољи начин име града промовишете у нашој земљи и шире. Наше је да креирамо политику такву да спорт добије место које му припада у овом систему – рекла је Јасмина Војиновић, чланица Градског већа за локални економски развој, инфраструктуру и месне заједнице.

На пријему је сaопштена и одлука Града Смедерева да присутне спортисте за остварени успех награди износом од 100.000 динара који ће бити уплаћен на рачун матичног клуба.

-За мене је ово посебан и емотиван тренутак, јер знам шта значи бити шампион, поготову у борилачком спорту, као што је кик бокс, нарочито у систему у којем сте донели ове медаље и пехар из Сарајева. До крајњих граница сте давали себе и омогућили нам да се радујемо и будемо поносни на вас и на то што долазите из нашег града. То је оно што нама треба, да се издвајања за спорт врате таквим резултатима и добрим стварима, као што сте ви то урадили овог пута – рекао је Саша Бранежац, члан Градског већа за спорт.

Дејан Павић, главни тренер репрезентације, захвалио се на топлом и срдачном пријему и подршци коју клуб и овај спорт имају од локалне самоуправе, јер су им додељена средства, како је истакао, помогла да раде неометано и што боље се припреме за Светско првенство у Сарајеву. Посебно је истакао успех Александра Менковића, освајача златне медаље.

-Александар Менковић је поставио рекорд, јер од кад постоји кик бокс, још у старој Југославији, од 70-тих година прошлог века, никада нико није успео да победи пет мечева у низу на једном овако великом такмичењу као што је светско првенство. Оно никад није било јаче, што је још и теже. Било је неколико такмичара који су имали пет мечева, али нико није успео да победи у том петом, кључном, а Александар Менковић, са само 23 године, млад за овакав резултат, успео је у категорији која је можда и најтежа, 81 килограма у дисциплини К1, која је најтежа, да редом победи петорицу противника – рекао је Павић, напоменувши да је уложено доста енергије и године рада да би се дошло до овог нивоа.

-Част ми је што сам на овако великом такмичењу представљао свој град, себе и своју државу. Било је напорно, тешко, доста смо се спремали, припреме су биле баш јаке, сви смо радили на томе, ја сам са тренером радио читаве године да би на крају ово велико такмичење донело велике резултате – рекао је златни Александар Менковић.

Бронзани Никола Стошић, који је завршио каријеру у аматерским турнирима, најавио је да ће се потрудити да наш град на најбољи начин представља у професионалним такмичењима на којима ће убудуће учествовати.

Смедеревски спортисти присуствоваће и свечаном пријему који ће, поводом успеха оствареног на Светском сениорском првенству у Сарајеву, за репрезентацију у кик боксу, бити приређен у Министарству омладине и спорта.

Ј.В.

 

Comments are closed.