МЕЂУНАРОДНО КВИЗ ТАКМИЧЕЊЕ О НЕМАЊИЋИМА

Поводом 800 година самосталности Српске православне цркве Фондација Мир Божији организује међународно квиз такмичење под називом Немањићи. Из Фондације наводе да је такмичење предвиђено за децу узраста од 10 до 15 година и позивају школе, православне цркве, удружења и организације из Србије, Републике Српске, региона и дијаспоре ( Европе, Америке, Аустралије, Канаде, Азије и Африке) да се пријаве за учешће.

-Свака екипа биће састављена од 3 члана. Екипе могу да пријављују школе, цркве, удружења и остале организације. Екипе се спремају по материјалу који ће припремити организатор, а састоји се од 1000 питања и одговора, као и друге литературе која им је доступна. Пријављене екипе из Републике Српске, Републике Србије ће заједно са такмичарима из региона, Европе, Америке, Аустралије, Канаде, Азије и Африке истог дана радити „online“ тест – наводи се у позиву Фондације.

Пријаве трају до краја октобра, а образац се може преузети на сајту  www.mirboziji.com. Такмичење ће бити одржано почетком децембра у Београду.

-У завршници такмичења, учествује осам екипа за полуфинално и финално такмичење, које ће се одржати у Београду. Финале ће бити одржано уз директан телевизијски пренос за српске просторе и дијаспору. Најуспјешније екипе, њихове наставнике или друга одговорна лица очекују признања, медаље и вриједне награде. Жеља нам је да буде укључено што више ученика из Републике Србије, Републике Српске, региона и дијаспоре – наводе из Фондације.

Додају да је циљ ове највеће културне манифестације проширење знања о културној историји и државности нашег народа, као и да се пројекат реализује уз благослов Његове Светости српског патријарха господина Иринеја, те подршку научних кругова, Владе Републике Србије и Владе Републике Српске.

СДН

Фото: Илустрација Фондација Мир Божији

 

 

Comments are closed.