ОК СМЕДЕРЕВО ЦАРИНА: ОСВОЈЕН ТУРНИР И ОРГАНИЗОВАНО ТЕСТИРАЊЕ ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ

У организацији одбојкашког клуба Смедерево Царина, а у сарадњи са Одбојкашким  савезом Србије, у нашем граду је одржано тестирање дечака за репрезентацију, саопштено је из овог клуба.

-Тестирани су дечаци рођени 2005. и 2006. године из Подунавско-Браничевског округа, а поред наших дечака тестирању су присуствовали и дечаци из Пожаревца и Великог Градишта. Ово је друга година за редом да одбојкашки савез Србије нашем клубу повери организацију оваквог типа тестирања, што је још један доказ да су односи са савезом на високом нивоу, као и да наш клуб напредује из године у годину у сваком погледу. Тестирању су присуствовали и Страхиња Козић, Богдан Сретеновић и др Љуба Мартиновић – наводе у ОК Смедерево Царина.

Протеклог викенда ОК Смедерево Царина био је и организатор турнира за кадете, на којем су, осим домаћина, учествовале екипе Партизана из Београда, Младог Радника из Пожаревца и Лаки Стара из Београда.

-У одиграним полуфиналима наши кадети су били бољи од Лаки Стара резултатом 2:0 (25:16, 25:17), док је Партизан био бољи од екипе Младог Радника резултатом 2:1 (19:25, 25:20, 15:10). У утакмици за треће место екипа Младог Радника је савладала Лаки Стар резултатом 2:1 (25:19, 20:25, 15:10), док су у финалу наши момци били бољи од екипе Партизана резултатом 3:1 (25:23, 25:19, 23:25, 27:25).
Наши момци су показали да поседују завидан квалитет и да њихово време тек долази, а оно што је још упечатљивије јесте да доста тих момака из кадетске селекције и тренутно чини део сениорског тима који се ове сезоне такмичи у Првој лиги Србије – кажу у овом клубу.

Тренер кадета и капитен сениорског тима Петровић Петар је, након одиграног турнира, изразио задовољство организацијом и учинком.

-Генерално, задовољан сам што смо направили један овако леп догађај у нашем граду за нашу децу да одиграју што више утакмица као и да се уиграју пред кадетско првенство. Одличан је био квалитет екипа и драго ми је што смо добили Партизан у финалној утакмици која је била јако борбена и интересантна за гледање, такође и неизвесна до самог краја. Мислим да је жеља мојих момака и борба пред домаћом публиком била одлучујући фактор за победу – рекао је Петровић.

Додели пехара присуствовао је и Зоран Дебељковић, председник Подунавско-Браничевског савеза.

У уторак, 22. октобра, сениори ОК Смедерево Царина путују у Суботицу, где ће од 19 часова одиграти утакмицу осмине финала купа Србије против екипе Спартака.

СДН

фото: ОК Смедерево Царина

 

Comments are closed.