СНС СМЕДЕРЕВО: ЈП „ГРЕЈАЊЕ“ СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ГРЕЈНУ СЕЗОНУ

Ове године одрадили смо све што је било планирано – санацију топлотних подстаница, реконструкцију неколико котловских јединица и санацију неколико топловода у више котларница у граду, и у овом тренутку наша постројења су спремна за рад, рекао је у просторијама градског одбора Српске напредне странке Владимир Кулагић, директор ЈП „Грејање“.

-Ми смо у току летњег периода, као што сваке године и радимо, обавили комплетан ремонт постројења. Наш циљ је да она буду спремна за безбедан, поуздан и сигуран рад, иако су претежно стара, јер имамо блоковске котларнице из разних периода зидане, али у сваком случају су све у тако добром стању да не очекујемо неке веће проблеме. Највећи проблеми се дешавају на топловодима који су такође стари, где не можемо да једне године све да заменимо, и зато и у току сезоне имамо честе интервенције, али о томе морамо да водимо посебно рачуна и то и радимо – рекао је Кулагић.

Иако грејна сезона званично почиње 15. октобра, временске прилике су такве да она још није активно започела, наводи Кулагић и истиче да су још пре десетак дана урађене топле пробе, које су показале ситније недостатке. Сви они ће, каже, бити уклоњени наредних дана, а чим температура буде пала испод 12 степени, почеће производња и дистрибуција топлотне енергије. Енергената, истиче, имао довољно, у овом тренутку за око 25 до 30 дана грејања.

-Морам да истакнем захвалност и локалној самоуправи и Градском већу, господину дејану Миленковићу и госпођи Јасмини Војиновић, који су изузетним залагањем допринели да успемо да набавимо поприличне количине горива за почетак сезоне, што нисмо скорије имали. Имамо довољно залиха и очекујем да ће та сарадња да буде сигурно још боља и да ћемо без проблема функционисати ове грејне сезоне.

Наводи и да се цене услуге неће мењати, те да ће остати на нивоу оних од прошле године. Кулагић истиче и да би, према најавама НИС-а, од почетка наредне године садржај сумпора у мазуту који се користи као енергент, требало да буде смањен са 3 на 1 одсто, што ће, како је истакао допринети да загађење ваздуха на које утиче рад ЈП „Грејања“ бити смањено, о чему је, упркос чињеници да има доста ложишта, ово предузеће и у претходном периоду водило рачуна.

Ј.В.

 

Comments are closed.