ВИРТУЕЛНА ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ЈАСНА ТРАЖИЛА СМАЊЕЊЕ ПЛАТА!!!

У претходном периоду, у више наврата приликом појављивања у јавности, градоначелница Јасна Аврамовић покушала је да себи припише све заслуге за инвестиције које су последњих година стигле у Смедерево, иако чињенице сасвим јасно показују да су готово све, уз изузетке у промилима, реализоване захваљујући подршци Владе Србије или захваљујући визијама појединаца, озбиљних привредника, који годинама уназад успешно послују са партнерима из иностранства. Не изостаје ни њена стална “брига” за раднике и грађане Смедерева, а колико је у томе искрена најбоље показује њено залагање да се запосленима у једној добростојећој фирми умање зараде, како би биле уједначене са платом коју примају остали радници у нашем граду.
-Када смо чули са каквим је захтевом дошла код нашег менаџмента, били смо шокирани. Наиме, рекла је како су наше зараде много веће од оних које примају радници у највећој фабрици у индустријској зони, и замолила наше пословодство да нам смањи плате, да се остали запослени у окружењу “не би бунили”. Скандалозно! – сведочи наш саговорник, један од запослених и додаје:
-То је било за неверицу. Питам се да ли је могуће да неко ко води један град уопште може тако да размишља. Уместо да се сви заједно залажемо за боље третирање запослених, за виши стандард радника и њихових породица, за више пара у буџету града, она је радила супротно. Мислим да то само може њој да падне на памет. Срећом, пословодство се није обазирало на то, јер је реч о озбиљној компанији која није у државном власништву и руководи се тржишним условима и пословним успесима које остварује. Мислим, ипак послујемо у капитализму, где је примаран приватни капитал, само, изгледа, Јасна то још није схватила.
Јавна је тајна да је градоначелница Јасна Аврамовић захтев за смањење зарада запосленима заиста упутила менџменту једне компаније, али о томе нико није желео да иступа у јавности, како би се избегао скандал, а посебно због чињенице да озбиљно руководство није имало намеру, нити је у складу са њиховом политиком пословања, да послуша овако небулозне захтеве, ма од кога они долазе.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.