СНС СМЕДЕРЕВО: УСКОРО БЕЗ ЛИСТИ ЧЕКАЊА ЗА УПИС У ВРТИЋ

Наредне године требало би да буде завршена адаптација дела објекта „Монопола“ чиме ће се створити услови за потпуно укидање листе чекања за упис деце у вртиће, рекла је у просторијама Српске напредне странке Лидија Ћосо, заменица директора предшколске установе „Наша радост“.

-Ову школску годину предшколска установа је започела формирањем 140 васпитних група, и уписано је 3017-оро деце, укључујући и сеоске месне заједнице. Уз подршку локалне самоуправе, ове године су обухваћене све сеоске месне заједнице, то је укупно 19 припремно-предшколских група и 17 мешовитих. На листи чекања је 120-оро деце – рекла је Ћосо.

Из тог разлога, навела је, Градска управа је покренула поступак израде идејног решења за реконструкцију дела зграде „Монопола“ које је предочено министру Младену Шарчевићу приликом његове посете Смедереву у августу месецу и тада је добијена сагласност за израду идејног пројекта.

-Одговорним радом и залагањем председника Републике Србије и ресорног министарства, као и уском сарадњом са локалном самоуправом, установа ће отварањем новог објекта обезбедити упис све деце и омогућити лакше функционисање породица. На овај начин Смедерево ће постати један од ретких градова без тзв. листе чекања за упис у вртић – рекла је она.

Према плану, капацитет новог објекта је 300 места за малишане вртићког узраста. Додала је да је у плану и комплетна замена крова, дотрајале столарије, подова и уређење простора у коме бораве деца у објекту на Папазовцу.

Ј.В.

 

Comments are closed.