МИНИСТАР КНЕЖЕВИЋ У „ПКЦ“-у, ПРОШИРЕЊЕ КАПАЦИТЕТА НАЈАВЉЕНО ЗА СЛЕДЕЋУ ГОДИНУ

Министар привреде Горан Кнежевић обишао је фабрику за производњу каблова компаније „ПКЦ“ , чији су представници за следећу годину најавили проширење капацитета и отварање још 1.200 нових радних места у Смедереву. Захваливши се на подршци Влади Републике Србије и граду Смедереву, челни људи „ПКЦ“ Групе, која обележава пола века постојања, истакли су да ће нова улагања створити услове за будући раст пословања у Србији.
-Захваљујући подршци Владе Републике Србије и града Смедерева фабрика у Србији је постала фабрика која се највише развија од свих наших фабрика у Европи. Заслужили смо и зарадили пуно поверење наших купаца. Наша успешна заједничка сарадња до сада је додатно учврстила поверење ПКЦ-а и Мадерсон групе, чији смо сад део, и посебно смо захвални и поносни што можемо да наставимо даљу сарадњу. Тренутно смо у финалној фази договора око нове инвестиције са РАС-ом, вредне око 20 милиона евра, која треба да нам омогући да отворимо око 1.200 нових радних места места. Веома смо задовољни нашим боравком у Србији и са нестрпљењем очекујемо идућу годину да пресечемо свечано врпцу наше проширене хале – рекао је Иво Волков, потпредседник операције „ПКЦ“ Групе за Европу и Јужну Америку.
Генерални директор „ПКЦ“-а у Србији Тудор Кертз рекао је да је компанија током шестогодишњег пословања у Србији потпуно развила производне капацитете.
-Данас са поносом можемо да кажемо да смо ове недеље произвели и испоручили 20-милионити производ једном од наших купаца. Омогућавајући запосленима прилике за лични и каријерни развој, ово сматрамо заједничким успехом свих страна. Поносни смо и срећни што смо постали власници ове зграде, уз помоћ Владе Републике Србије планирамо да веома ускоро наш дом проширимо за додатних 11.000 метара квадратних. На овај начин, не само да ћемо повећати производне капацитете, већ ћемо створити услове за будући раст нашег пословања у Србији, привући нове купце и повећати број запослених – рекао је Кертз.
Србија има добар пословни амбијент и урадићемо све да га побољшамо, да олакшамо пословање у привредним друштвима и на сваки начин ћемо покушати да растеретимо послодавце како би радници имали и веће плате, рекао је обраћајући се присутнима министар привреде Горан Кнежевић.
-Ово је велики дан за Србију, „ПКЦ“ је 36-та компанија која реинвестира у Србију. То значи да је до сада преко 200 компанија уз помоћ Владе Републике Србије, уз субвенције, дошло и скоро 20 одсто њих је реинвестирало, значи отворили су, други, трећи погон, а неко од њих и четврти и пети. То је само знак да је Србија добро место за улагање – рекао је Кнежевић
О томе, додао је, говоре и резултати, нагласивши да је ове године Србија остварила преко 4 милијарде евра прилива од директних страних инвестиција, што је више него све остале земље у окружењу, а неке од њих су чак и чланице Евроспке уније. Истакао је да ће ове године раст БДП-а бити између 3,5 и 4 посто, као и да ће стопа незапослености пасти испод 10 процената.

У присуству министра директору српског огранка „ПКЦ“-а уручени су кључеви града Смедерева.

Ј.В.

 

Comments are closed.