ПОЧИЊЕ СИСТЕМАТСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА

Од уторка, 08. октобра, на територији градског и сеоских подручја, почиње систематске дератизације, која ће се, према плану, изводити до краја месеца, зависно од временских прилика и стања бројности глодара на терену, истакнуто је у обавештењу објављеном на сајту града.

-Акцијом ће бити обухваћена индивидуална домаћинства, подруми зграда за колективно становање, средње и основне школе, предшколске, здравствене и остале установе, задруге по селима, пекаре, трговинске радње, угоститељски објекти, канализационе мреже, градска сметлишта, дивље депоније, зелене пијаце, гробља, приобаље Дунава, Тврђава. Напомињемо да је систематска дератизација у организацији Градске управе Града Смедерева за физичка лица, предузетнике и правна лица потпуно бесплатна и да не треба плаћати извршену услугу. Потребно је онемогућити неконтролисан приступ малолетној деци и домаћим животињама. Препарат за дератизацију званично је регистрован и дозвољен за употребу. Сви препарати ће бити постављени у количини и на начин да се спрече случајна тровања људи и животиња – наведено је у обавештењу.
Додаје се да је неопходно да грађани омогуће приступ подрумским просторијама и двориштима да би се систематска дератизација успешно обавила.

Уговор о извођењу систематске дератизације град Смедерево је закључио са Групом понуђача коју чине ,,

Еко-сан плус“ из Београда и ,,Сани еко вита“ из Лазаревца.

СДН

 

Comments are closed.