НОВИ ЧАМЦИ ЗА ВЕСЛАЧКИ КЛУБ СМЕДЕРЕВО

Захваљујући средствима добијеним од локалне самоуправе, али и спонзора и донатора, Веслакчки клуб Смедерево купио је два нова чамца – скиф и дубл скул, а после готово пола века, тачније 48 година, набављена су и два половна осмерца из Велике Британије. За то је, укупно, издвојено 43.000 евра. Нови чамци представљени су јавности у присуству младих веслача, руководства клуба и представника локалне самоуправе.

Возни парк Веслачког клуба Смедерево је богатији за два нова чамца фирме „Емпахер“ из Немачке, једног од најбољих светских произвођача опреме за веслање, наведено је у клубу.

– Додају и да је у жељи да настави са добрим резултатима на домаћој, а пре свега међународној сцени, руководство Веслачког клуба Смедерево донело одлуку о куповини два нова чамца, скифа и двојца – дубл скула. Поред тога, после скоро пола века, набављена су два половна осмерца, а “флота” је обогаћена и за два половна четверца.

–Интересантно је да смо последњи осмерац купили 1971. године. Уз помоћ пријатеља и спонзора купили смо и дотерали два осмерца из Енглеске. Пошто имамо врхунске спортисте сениоре, одлучили смо да заједно са градом кренемо у набавку нових чамаца. Без врхунских такмичара и врхунске опреме нема ни врхунских резултата. Вредност ових чамаца је око 34 000 евра, односно онолико колико смо ове године добили од града. Када се томе додају средства која смо издвојили за осмерце и два четверца, долазимо до цифре од близу 43 000 евра – рекао је председник ВК Смедерево Миљан Поповић, захваливши се локалној самоуправи на средствима којима је помогла набавку чамца.

Лука Ђорђевић члан Извршног одбора Веслачког савеза Србије и члан УО ВК Смедерево, констатовао је, као неко ко је 35 година у ВК Смедерево, да су први „Емпахер“ чамци у Смедерево стигли почетком 90-их година прошлог века. Ти чамци су тада, са људима који су преузели клуб, ударили темеље садашњег клуба, нагласио је Ђорђевић и додао.

–У току је смена генерација и ја се искрено надам да ћемо као и до сада заједно са Партизаном и Црвеном звездом бити најбољи у Србији. Очекује и медаље са великих светских такмичења. Када говоримо о медаљи са Олимпијских игара, то је један велики пројекат који сами не можемо да урадимо. Можемо да се изборимо за одлазак на највећу спортску смотру и размишљамо у том смеру, али медаља би морала да буде заједнички пројекат клуба и града. У клубу имамо искусне људе који су учествовали у прављењу садашњег имиџа клуба, али и младе амбициозне тренере, који са овим новим чамцима и великим бројем талентованих дечака и девојчица могу до још бољих резултата – сматра Лука Ђорђевић.

Промоцији нових чамаца присуствовао је и Веселин Савић, европски првак из 2014. године у двојцу без кормилара, са Душаном Богићевићем.

СДН

 

 

Comments are closed.