ДЕЧЈА НЕДЕЉА И У „СУНЦУ“

Установа за дневни боравак деце, младих и одраслих особа са сметњама у развоју „Сунце“, својим активностима, придружиће се обележавању Дечје недеље, која се ове године организује од 7. до 13. октобра, под слоганом „Да право свако-дете ужива лако“.

-Треба нагласити да је ова година посебно важна, јер се навршава 30 година од усвајања Конвенције Уједињених Нација о правима детета, најзначајнијег међународног документа у области људских права који се тиче детета. Наша Установа је припремила низ активности којима ћемо показати да су дечија права општа, прихваћена и свима подједнако значајна – наводе из ове установе.

Према програму, корисници дневног боравка „Сунце“ у понедељак ће посетити основну школу „Димитрије Давидовић“ где је планирано дружење са ученицима, а за уторак је планирана посета и дружење са ученицима специјалне школе „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу. У среду ће, са ученицима основне школе „Бранислав Нушић“, у просторијама дневног боравка „Сунце“ бити организоване креативне радионице. За четвртак је планирана посета Удружењу за помоћ МНРО, а у петак ће бити реализован програм у сарадњи са Народном библиотеком, где ће, на Дечјем одељењу, бити одржана радионица на тему дечјих права. Своје активности установа ће заокружити посетом Ботаничкој башти „Јевремовац“ у београду, која је најављена за понедељак, 14. октобар.

Ј.В.

 

 

 

Comments are closed.