СНС СМЕДЕРЕВО: УНАПРЕЂУЈЕ СЕ ПОЛОЖАЈ КОРИСНИКА ДОМА ЗА СТАРЕ

„Стабилан извор неопходних финансијских средстава које добијамо из буџета Републике Србије нам омогућава да 24 сата дневно, током 365 дана у години, сваком кориснику обезбедимо задовољавање основних животних потреба, осигурамо безбедно и пријатно окружење, квалитетнији живот, интеграцију у заједницу у складу са потребама и правима корисника“ рекла је у седишту градског одбора Српске напредне странке Ивана Матејић, вршилац дужности директора Дома за смештај старих лица.

-У складу са политиком председника Александра Вучића, Српске напредне странке и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, кроз програмске активности омогућен је квалитетнији живот корисника, чиме се постиже циљактивног и достојанственог старења, уз очување физичких и менталних потенцијала сваког корисника. У Дому за смештај старих лица се непрестано унапређује положај корисника, што нам је омогућила одговорна и стабилна политика председника Алексндра Вучића, СНС, као и ресорног министарства – рекла је Ивана Матејић.

У Дому за смештај старих лица има 114 жена и 75 мушкараца, а највећи број, њих 103 укупно, је у категорији корисника који су зависни, односно, којима је је неопходна двадесетчетворочасовна помоћ. Повећан је и број захтева за смештај, па је на листи чекања тренутно потенцијалних 14 нових корисника.

-Тренутно се ради на кречењу свих објеката у установи, за шта је из сопствених средстава издвојено 1,5 милиона динара, а прошле године започето, ове године је завршено комплетно реновирање канализационих цеви и мокрих чворова. За тај посао средства од 11 милиона динара обезбедила је држава. Нешто од намештаја је замењено, а следеће године планирамо да обновимо целокупан намештај. У плану је и проширење капацитета, реконструкцијом још једног објекта, чиме би се добило додатних 12 места у Дому за смештај старих лица – рекла је в.д. директора.

Поводом обележавања месеца старих, планиране су бројне додатне активности за све кориснике, као и посете представника локалне самоуправе, организација и удружења која годинама показују бригу о старима.

Ј.В.

 

Comments are closed.