ЦЗК: КОНЦЕРТ ЗА БЕБЕ БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ

На различитим локацијама у граду ће у  од 7. до 12. октобра низом програма бити обележена Дечија недеља. Културни и едукативни програми за децу као и они који су везани за неговање игре и другарства,  одржаваће се на главном градском тргу, у Народној библиотеци Смедерево и у Центру за културу Смедерево, а поред  тих установа, у реализацији програма учествују смедеревске основне школе и ПУ „Наша радост“.

У Центру за културу Смедереву у оквиру „Дечије недеље“, у петак, 11. октобра глумци Крушевачког позоришта извешће представу за децу „Аладин“. На великој сцени, у два термина, са почетком у 10 и у 12 часова, наћи ће се ликови из позоришним језиком дочаране фантастичне приче о Аладину и чаробној лампи, о победи доброг над злим, и пре свега, о победи љубави. У улози Аладина наступиће Никола Ракић, лик Јасмин тумачи Марија Видаковић, а у глумачкој постави су још и Драган Маринковић, Дејан Тончић, Стеван Здравић, Душан Јовановић, Јелена Томић, Предраг Миленковић, Биљана Јоцић Савић, Слађана Несторовић Ристић, Јованка Андрић. Аутор текста је Спасоје Ж. Миловановић, а представу је режирао Зоран Лозанчић.

Квинтет Београдске филхармоније ће у суботу, 12. октобра са почетком у 12 сати одржаће Концерт за бебе, намењен деци до 2 године који најмлађе кроз милозвучне мелодије прилагођене њиховом узрасту уводи у магични свет музике.

За представу и концерт бесплатне улазнице преузимају се на билетарници Центра за културу. Покровитељ програма „Дечије недеље“ је Град Смедерево.

СДН

 

Comments are closed.