СНС СМЕДЕРЕВО: ЗНАЧАЈНИ ПОМАЦИ У ПОБОЉШАЊУ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ

За претходних годину и по дана, колико трају акције превентивних прегледа Министарства здравља, у општој болници „Свети Лука“ прегледано је више од 3.500 пацијената, само прошле недеље њих око 250, рекао је у седишту градског одбора Српске напредне странке др Ненад Ђорђевић, директор ове здравствене установе.

-У складу са политиком председника Александра Вучића, Српске напредне странке и Министарства здравља које је наш оснивач, значајно се ради на побољшању услова за лечење пацијената и, у принципу, здравствена заштита је један од осетљивих сегмената у којима може да се мери и побољшање квалитета живота наших грађана, и у склопу ових свих реформи, да се побољшају услови за лечење и дијагностиковање – рекао је Ђорђевић.

Тенденција Министарства здравља и наше здравствене установе је усмерена на превентивне активности, јер је важније да се болест дијагностикује онда када је могуће да се успешно лечи и не чекају завршне фазе болести, када је лечење и теже и скупље, али и неизвесно, додао је Ђорђевић.

-Зато последњих година, нарочито последње две, министарство здравља одваја велика средства за набавку нове опреме, и ми смо заиста прилично опреме добили у последњих неколико година. Ових дана очекујемо монтирање два нова рендген апарата, последњи су монтирани код нас пре једно седам или осам година, сада ћемо имати у рендген служби и у антитуберкулозном диспанзеру два нова, тако да ће са једне стране значајно бити безбедније и сигурније снимање, а с друге, нови апарати увек нам омогућавају да прецизније и квалитетније дијагностикујемо одређена патолошка стања и промене код пацијената. Почетком године смо добили и нови рендген апарат за операциону салу ортопедије и нове респираторе за пацијенте код којих је угрожено дисање – рекао је Ђорђевић.

Подсетио је и на пројекте прекограничне сарадње, захваљујући којима је урађена комплетна реконструкција зграде психијатрије и нови операциони хируршки блок, а такође и добијена значајна нова опрема. Ускоро би, подсетио је, требало да почне и реконструкција целе болнице, што је пројекат који се реализује захваљујући Канцеларији за управљање јавним улагањима.

-Осим улагања у објекте и опрему, у нашој болници  се спроводи и интегрисани систем заказивања прегледа. Он функционише са мање или више успеха, а проблем је што се приликом заказивања одмах иде на виши ниво, па се пацијент уместо специјалистима, упућује субспецијалистима,  иако немамо проблема са кадровима – рекао је Ђорђевић.

Позвао је све пацијенте да се уколико су незадовољни услугом или наиђу на неку потешкоћу приликом лечења, обрате руководству болнице и надлежним службама наше здравствене установе, како би „покушали заједничко решавање проблема“.

Ј.В.

 

 

 

 

Comments are closed.