ВЕСЛАЊЕ: ТРИ МЕДАЉЕ ЗА ПИОНИРЕ

Пионири Веслачког клуба Смедерево освојили су по једну златну, сребрну и бронзану медаљу на државном првенству које је протеклог викенда одржано на Ади Циганлији. Према очекивању, Јована Вучић и Теодора Стевановска су потврдиле своју доминацију у дубл скулу убедљивим тријумфом. Сребро је припало Милици Младеновић у скифу, а до бронзаног одличја стигао је осмерац са кормиларом у саставу Вукашин Вујановић, Богдан Цветковић, Рајан Карнахан, Лазар Тасковић, Лазар Живановић, Димитрије Вуковић, Иван Ивановић, Димитрије Оташевић и кормиларка Ива Данић, саопштавају из овог клуба.
-Задовољан сам наступом наших пионира. Сви су одлично одвеслали, али морам да издвојим одличну трку Јоване Вучић и Теодоре Стевановске које су убедљиво стигле до злата. Милица је одлично одвеслала у скифу, али је овог пута боља од ње била девојчица из Чуруга. На крају, наш осмерац је у узбудљивом финишу, надокнадио велики заостатак и успео да се домогне бронзане медаље – каже Урош Димитријевић.
Свеукупан победник на државом првенству за 2019. годину, у свим категоријама, је ВК Партизан са 9,25 златних медаља, Смедерево је друго са 7 најсјајнијих одличја, а на трећем се налази Црвена звезда са 6,75 првих места.
протеклог викенда веслане су и трке у оквиру трећег кола Купа Србије. Андрија Јевтић је био најбољи у јуниорском скифу, кадетски дубл скул у саставу Вељко Вукашиновић и Вук Марковић био је други, а њихови клупски другови Петар Самарџија и Душан Поповић су на крају освојили бронзану медаљу. Запажен резултат оствариле су у кадетском дубл скулу и комбинованом четверцу, са веслачицама Црвене звезде, Милица Пејовић и Милка Здјелар освајањем златних медаља.
Последње такмичење у Србији у 2019. години биће 12. октобра када се у Новом Саду вози даљинска регата за јуниоре, кадете и пионире.

СДН

фото: ВК Смедерево

 

Comments are closed.