СТРЕЉАШТВО: МИЛАНОВИЋЕВА БЕЗ ФИНАЛА НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ

На Првенству Европе малокалибарским оружјем наша Јасмина Миловановић, у такмичењу спорт пиштољем, застала је за 2 круга надомак финала, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево. У финале се улазило са 580 кругова, а Миловановићева је такмичење завршила на 17. месту са 578 кругова.

На Европском првенству малокалибарским оружјем у Болоњи, после прве фазе такмичења спорт пиштољем (30 метака прецизна паљба), наша Јасмина Миловановић се налазила на 13. месту са 289 кругова. Дан касније у другом делу такмичења (30 метака брзом паљбом) поновила је исти резултат и са укупно 578 кругова пласирала се на 17. место. У финале се улазило са 580 кругова, па је тако наша стрелкиња остала на 2 круга надомак финала, као и друга српска репрезентативка Зорана Аруновић, која је са истим резултатом пласирана на позицију изнад Миловановићеве, јер је имала један унутрашњи центар више.
Јелена Аруновић, селектор за пиштољ, је анализирајући учинак Зоране Аруновић и Јасмине Миловановић МК спорт пиштољем, истакла да су обе имале и блиставе и лоше моменте.
– Не могу да кажем да сам превише задовољна, али учинак наших такмичарки је далеко од лошег, заслужује средњу оцену. Првих пет-шест такмичарки су одскочиле сјајним резултатима, али за пласман у финале није био неопходан врхунски резултат, међу осам најбољих водило је 580 кругова. Када се подвуче црта, и Зорана и Јасмина су имале успоне и падове. Било је грешака, не превеликих, али ипак грешака које су их коштале бољег пласмана. Оно што је да у предстојећем периоду радимо на исправљању тих грешака и отклонимо их до наредне, изузетно важне олиимпијске године, рекла је Јелена Аруновић у изјави за Стрељачки савез Србије.
Од 18. до 27. октобра, Јасмина Миловановић као члан стрељачке репрезентације у оквиру новоформиране Спортске јединице Војске Србије и репрезентације Војске Србије, учествоваће на Седмим ЦИСМ војним играма у кинеском граду Вухану. У саставу стрељачке репрезентације Србије на овом такмичењу биће још двоје Смедереваца, поручници Војске Србије Тамара Ђорђевић и Петар Николић, обоје чланови Стрељачког клуба „Академац“ из Београда.

СДН

фото: ССС

 

Comments are closed.