НОВИ УСПЕСИ ЏУДО КЛУБА „МЛАДОСТ ЦАРИНА“

Са два такмичења која су протеклог викенда одржана у Београду и Панчеву, такмичари џудо клуба „Младост Царина“ вратили су се са шест одличја.

У београдској хали „Шумице“ у суботу је одржано отворено првенство Србије за млађе сениоре и сениорке, а две од три представнице овог клуба освојиле су бронзане медаље.

-У категорији до 63 килограма наступила је Марковић Кристина и после две борбе заузела пето место, у категорији до 70 килограма Милица Ивановић је после четири борбе успела да узме бронзу, док је њена сестра Јована у категорији до 78  килограма у трећој борби такође дошла до бронзаног одличја. Резултат је био добар али се од ове три девојке очекивало и више, што ће морати да доказују у времену које је испред њих – саопштавају из клуба.

Дан касније у Панчеву, на међународном такмичењу за млађе узрасте категорије „Турнир младих шампиона“, медаље је узело сво четворо такмичара који су бранили боје џудо клуба „Младост Царина“.

-У феноменалној организацији џудо клуба „Академија Јочић“ у конкуренцији је било 460 такмичара из Бугарске, Републике Српске, Црне Горе и Србије, а сво четворо наших учесника  је успело у наш град да се врати са медаљом. У млађим полетаркама до 34 килограма Софија Костић после три борбе заузела је треће место, у старијим полетаркама до 43 килограма Николина Ивановић у трећој борби златним бодом осваја бронзу, Огњен Костић у старијим полетарцима до 42 килограма, након кикса у првој, у наредне две брилијантним победама долази до треће позиције и Костић Страхиња у млађим пионирима до 34 килограма, након четири исцрпне борбе, узима бронзу. Тако да данас четири бронзане медаље у изузетно тешкој конкуренцији сијају јачим сјајем – наводе у овом клубу.

Додају да за њихове такмичаре нема опуштања, те да их већ наредног викенда очекују два нова турнира.

СДН

 

Comments are closed.